Felhívás!

Sikeres projekten túl

Sikeres projekten túl Kovászna megye

Tegnap a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület (ZNE) a ma (csütörtökön) véget érő Don’t trash our future: RRR projekt kapcsán tartott sajtótájékoztatót.

Az Erasmus plusz program résztámogatásával megvalósult projekt keretében tavaly tavasszal három EVS-önkéntes érkezett a céhes városbeli civil szervezethez: a törökországi Ayse Büșra Yilmaz Isztambulból, az örményországi Jerevánban élő Haykuhi Harutyunyan és a spanyolországi Isabel Maria Fernandez. A sajtótájékoztatón Ayse nem volt jelen, hiszen kilenc hónap után hazatért Törökországba, ahol légi utaskísérőként dolgozik.

Ráduly Attila, az egyesület elnöke sikeresnek könyvelte el az egy éve zajló projektet, kiemelve a Zöld Nap Iskolát, melynek keretében több településen tartottak rendszeresen ingyenes kézműves, kulturális, illetve sporttevékenységeket a gyerekek számára. Haykuhi és Isa a nyelvi akadályok ellenére kitűnően érezték magukat, az örmény és spanyol nemzeti estek, a spanyol klub, a pingpong-leckék, a csapatépítő tevékenységek és a Nemere útján szervezett biciklitúrák során új barátokra tettek szert, ahogy ezt Biró Kinga, Haykuhi mentora is megerősítette. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.