Felhívás!

Sikeres évet zárt a HÁRIT

„A 2018-as év az ifjúság szempontjából a felzárkózás éve volt” – mondta Kelemen Szilárd Péter, a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) elnöke a szervezet évértékelő beszámolóján, melyet Vajna Ervinnel, a Fiatal Tanácsosok Társaságának (FITT) vezetőjével, Árkos község alpolgármesterével közösen tartott.

– A megye több településén, Kézdiszentkereszten, Kézdialmáson, Málnáson, Árkoson, Uzonban, Tamásfalván és Vargyason sikerült új ifjúsági szervezeteket alapítani. Ugyanakkor a már meglevő szervezeteknél tisztújítást tartottunk, ami a folytonosságot biztosítja – számolt be Kelemen. – Emellett a megyében jelenleg 11 diáktanács működik, ami azt bizonyítja, hogy a diákok is tenni akarnak a jövőjükért, közösségükért, és kiveszik a részüket a közösségi munkából. Év végén készítettünk egy statisztikát, amely szerint közel 600 fiatal tevékenykedik az ernyőszervezet alatt.

– A március 23-i, Tízéves a HÁRIT című eseményen ünnepeljük meg az elmúlt tíz évet, és elfogadunk egy új stratégiát, amely a jövőbeli terveket foglalja össze, ugyanakkor az egész csapatunk készen áll arra, hogy az európai parlamenti választásokon a Magyar Ifjúsági Értekezlet jelöltjét, Oltean Csongort támogassa, aki remélhetőleg befutó helyet kap az RMDSZ listáján – számolt be Kelemen.

Vajna Ervin, a FITT vezetője elmondta, céljuk, hogy összefogják a fiatal önkormányzati képviselőket, hogy kiküszöböljék a gazdasági és adminisztratív területen fellépő nehézségeket, szakmai utakat, intézménylátogatásokat szervezzenek, illetve háromhavonta találkozókat, amelyen átbeszélhetik a számvevőszéki problémákat és az ifjúsági szervezetek, egyesületek finanszírozását.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.