Felhívás!

Tönkrement az úthálózat

Tönkrement az úthálózat Kovászna megye

A tél erősen megviselte Kézdivásárhely úthálózatát. A céhes város vezetősége szerint, amint az időjárás lehetővé teszi, megkezdik a foltozást és az aszfaltozást.

Nagyon rossz állapotba került a kézdivásárhelyi úthálózat. A tél mellett a vízhálózat karbantartása miatti ásatások és a gázvezetékek cseréje is tovább rontott a helyzeten. Az önkormányzat ugyan próbálta a helyzetet hidegaszfaltozással orvosolni, de az csak apró tűzoltásként értelmezhető. A városvezetés azt ígéri, amint az időjárás lehetővé teszi, megkezdik a kátyúzást.

Bokor Tibor polgármester érdeklődésünkre kifejtette: a kátyúzás mellett más teendők is vannak, hiszen be kellene fejezni a Nicolae Bălcescu utca felújítását is. Ugyanakkor rámutatott, azokon a helyeken, ahol a különböző szolgáltatók ásták fel az utakat, nekik a kötelességük újraaszfaltozni.

Bokor elmondta, idén befejezik a Vasút utcának az elmaradt részét is, utána pedig a Vágóhíd utcában folytatják a munkálatot. Itt a teljes felújítás előtt a vízvezetékeket is kicserélik, hogy a későbbiekben ne legyen emiatt gond. Egy nagyobb munkálatra lehet számítani a Bem József utcában, ahol kormánytámogatásból az oroszfalvi vasúti átjárótól a város kijáratáig közművesítik az egy kilométeres útszakaszt, amire teljesen új aszfaltréteg kerül. A kormánytámogatást még nem, de az ígéretet rá már megkapta a város.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. február 8., 10:42
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Az oroszfalvi vasúti átjárótó-nál a város irányába 8méternél van egy 10-15cm gödör, Tavaly télen karácsonykor 400 lejembe került az új alufelni,Szerencsére nem othon dolgozom. Köszönöm Kézdivásárhely!!! , Üdv: Trier-ből.

 • User
  Dátum: 2019. február 8., 10:31
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Nyujtódra is hozhatna legalább törtkövet, mert a kapuk elől és a mellékutcákból rengeteg sár kerül ki az aszfaltra és ha az eső is besegít balesetveszélyes!!!!

  • User
   Dátum: 2019. február 8., 22:47
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Igaz es! Nyújtódon mán mikó csinájják vissza a kapuk elejit? Met feltúrni, azt fel tudták, itt-ott lebaxtak a kapuk elé egy-két remorka patakkövet s aztán otthagyták.

  • User
   Dátum: 2019. február 9., 18:43
   ÉRTÉKELÉS: 13

   A polgármester Nyujtódon lakik. Azaz, látja a hogy a kapukon beállni autóval nem lehet, a nem létező járdán (ami a nagy felújító munkálat előtt kitűnő volt) nincs ahogy közlekedni, csak a hatalmas forgalmú főút szélén. Ha valakit elgázolnak, ki lesz a hibás? Ha a helyzeten Bokor úr mégsem próbál változtatni, egy logikus magyarázat van rá: nem érdekli! Ennyire nemtörődöm még a kommunista időkben sem volt a vezetőség (pl. a most tönkretett járda akkor épült)! Szégyen és gyalázat!

 • User
  Dátum: 2019. február 8., 11:41
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Ilyen koszos kis város mint Ķézdivásárhely nem sok van,pedig a takarításhoz nem kell olyan sok pénz mint pl. az út javitashoz. Itt azt vettem észre hogy télen nem is takaritnak egyáltalán a többi időszakban is csak felületesen. Sétálgatni kellene közben, mért az autóból nem látszik minden
  A város összes bejárata szürke, koszos rossz benyomást kelt pedig egy kis odafigyeléssel lehetne szebb is.
  A tömbházak környékéről nem is jó beszélni….
  Sajnos az érdektelenség jellemzi a vezetőséget.

 • User
  Dátum: 2019. február 8., 12:32
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ilyen allapotban soha nem voltak meg az utak,johetnek az idegenek hokizni van mit nezni.Oszel foltorik majd……………….ha lessz penz..hajra Bokor ur csak igy tovabb.

 • User
  Dátum: 2019. február 8., 13:30
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Tönkrement az egész város. Szemét, por, gödrös út, sötétség ,szegénység, szürkeség jellemzi sajnos ezt a drága városunkat
  Nem érdekli sajnos a vezetőséget semmi.

 • User
  Dátum: 2019. február 8., 13:23
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Takarításhoz nem kell olyan sok pénz, mint az út javitashoz!
  Hogy néz ki ez a város? Mint egy csatatér!
  Nincs szemük? Szemét, gödör,por.Város minden bejárata siralmas,a tömbházak környékéről fertő.
  Źöldövezet adó az van, de zöldövezet takarítás az nincs.
  Sajnos nagy az érdektelenség, nem odaértő emberek vannak a megfelelő pozícióban (rokonizmus, haverok stb.)ezért néz ki így a városunk És még valami: Igénytelenség !!!

 • User
  Dátum: 2019. február 8., 13:44
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Ma mentem át a Molnár Józsiáson,a Bertishez közeledve akár Bangladesben:-fél métres gödör az út egyik oldalán,hosszú métreken át.Mindkét oldalon autók parkÍroznak,összevissza ,fejetlenül.Egy negyed sávon lehet közlekedni.Ajánlom a teperjárón közlekedő előljároknak ,hogy 10-16 óra között tegyenek egy körútat arra is.Megéri.Van amit látni,van amit szégyelni.

 • User
  Dátum: 2019. február 8., 16:22
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Soha sem volt jo es nem is lesz mert nincs aki normalis munkat végezne ,taknyolnak akármit is csinálnak ,egyébként az egész “municipium” nagyon el van hanyagolva ,peddig mennyi “okos,nagyon jól kepzet”büszke magyar ember van a tanácsnál. Meg a főterén kell átalakítást végezni és “rendben” lesz minden ,20 ev múlva olyan lesz mint Csernobil olyan kihalt.

 • User
  Dátum: 2019. február 8., 16:12
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Foltoznak telen ,nyaron,ejjel es nappal.Foltoznak mert arra nincs SEMMI garancia,SENKIT nem vonnak felelosegre,es ki ellenorzi hogy 10 kobmeter vagy 1000 kobmeter aszfaltot teritenek az utfeluletre.Kezdi az utcak tobbsege par 100 meter hosszuak,Miert nem aszfaltozzak –szerre–elejetol a vegeig.Azert mert a ceg kellenne hogy feleljen az elvegzett munkaert???Ma az X utcaba kijavitnak 3 godrot de az egesz utburkolat ossze-vissza van repedezve es egy par het mulva ujjabb godrok lessznek,ismet jon a ceg es foltoz es viszi a penzt de mi csak rossz foltozott ,poros mocskos uton kozlekedunk.Ha -talan-a :fonokseg” a sajat autojaval furikazna,nem ”szolgalatival”estleg jobban erdekeltek lennenek,es oda figyelnenek az utak minosegere!!!

 • User
  Dátum: 2019. február 9., 12:38
  ÉRTÉKELÉS: 18

  Minden hozzaszolonak igazat adok,Kezdivasarhely orszagunk egyik legkoszosabb es leggodrosebb varosa.De amit a tegnap lattam a sajat ket szememmel a szentleleki ut kezdivasarhelyi kijaratanal,no ezert mar allitom,hogy nem a polgarmester a hibas. Amikor mentem lefele (a Kantaba),az utcaseprok akkor takaritottak az utszeli port es iszapot. Ugy kb.egy ora mulva,a Kanta felol,ket traktor haladt,aztan az utelagazasnal Szentlelek fele vettek az iranyt.Olyan sarat hagyva kerekeikkel maguk utan,hogy a szentleleki (frissen eltakaritott ut!) ugy nezett ki utanuk,mint egy ordinari saros mezei ut. En megkerdem a polgarmester urat,hogy az ilyen jarmuveknek miert nem jar buntetes,mert Nemetorszagba egy ilyen saros kereku jarmuvel,ha folhalytassz az aszfaltutra,a rendorseg azonnal felrehuzat,hivjak a tuzoltosagot,hogy az utat azonnal tisztara mossak es az egesz muveletet a szoban forgo szennyezo jarmu soforjevel fizettetik meg,nem beszelve arrol,hogy elveszik a jarmu papirjait,amit bizonyos idore a soforkonyvvel egyutt felfuggesztenek.Ez nalunk miert nem igy van?!

 • User
  Dátum: 2019. február 9., 21:12
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ma este fél hét körül hevert egy ipse az út szélén Kisnyújtódon pár perccel 19 óra után. Vagy hárman tébláboltak körülötte. Lehet, hogy csak részeg volt, de az is lehet, hogy elcsapta valami és ott hagyta.

 • User
  Dátum: 2019. február 10., 12:29
  ÉRTÉKELÉS: 5

  A sáros járműről: soha ilyen nem volt, hogy (ismét Nyujtód) az autóval araszos sárba kelljen félreállni azért, hogy nehogy az úton maradjon az autó. Mert nincs más hely ahová. Ilyenkor is a sofőrrel kell megfizettetni, ha sáros marad utána az úttest? Az autóm mosását fizeti a hivatal, mikor a saját hibámon kívül kénytelen vagyok araszos sárba megállni? Mert a kapun be az udvarra lehetetlen a nagy felújító munkálat után!

 • User
  Dátum: 2019. február 11., 9:46
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Sajnos itt mi panaszkodunk az útakról a tisztaságól Ők pedig fel sem veszik vagy úgy gondolják többet nem lehet csinálni,nem is próbálják meg.
  Nem látják be hogy ez módszer amivel dolgoznak nem jó,nem követelik meg a minőségi munkát,nincsenek megfelelően képzett emberek, mert ismeretség és a rokonizmus müködik.
  Nekik ez jól van,lelkiismeret, felelőségtudat zéró.
  Azt gondolják az ember rossz indulatú és azért ír be,nem fogják fel, hogy változtatni kell s az elvégzett munkát ellenőrizni.

 • User
  Dátum: 2019. február 14., 13:48
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Remek ötlet volt engedélyezni, hogy a különböző szolgáltatók télen feltúrják az egész várost. Csak gratulálni lehet a városvezetésnek…