Felhívás!

Síelgetni már lehet

Síelgetni már lehet Kovászna megye

A Rekreatív Rt. január 2-án megnyitotta a kisebbik sípályát Sugásfürdőn, és e hétvégére remélhetően a nagypálya alsó szakaszára is tudnak elegendő havat termelni a hóágyúk, mondta el megkeresésünkre Bodor Loránd igazgató a tegnap.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzatnak alárendelt Rekreatívnak sincs különösebb oka panaszra, tavaly az általa menedzselt egységek jelentős többletbevételt produkáltak az előző évhez képest, ám ez nem azt jelenti, hogy nyereségesek.

A sugási komplexumban közel 10 ezer lejjel több a bevétel, mint 2018-ban, akkor 29 ezer lejre rúgott a sípálya és a wellnessközpont látogatói által befizetett összeg. A nagy különbséget, 7000 lejes többletet a sípályánál regisztráltak, ahol rekordszámú látogató volt.

Nem jól indult, de a végére jól alakult a strand mérlege is az idén, a nyár eleji gyenge látogatottság után augusztusban már teljes gőzzel üzemelt az egység. Összesen 55 ezer belépést regisztráltak, ebből 20 ezer a felnőttjegy, 550 családi belépő.

Ami a Sepsi Arénát illeti, foglaltsága még nem teljes, nem sietnek a nagy események szervezői sem, Nick Vujicic előadására is csak előtte két hónappal kötötték meg a szerződést – mondta az igazgató, aki nagy elvárásainktól azzal tántorított el, hogy „a kolozsvári polivalens teremnek is kellett 4 év, amíg bejáratódott”, az Aréna pedig 2017 végén lett üzemképes.

Nagy változásokra tehát nem lehet számítani ebben az évben, az uszoda hőszigetelését tervezik ugyan, az energetikai audit finanszírozásáról decemberben döntött a tanács, de innen még hosszú az út a kivitelezésig.

Észrevehető talán az lehet a látogató közönségnek, ha valóban sikerül – a szándék megvan – az egységekbe való beléptetést felgyorsítani.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.