Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sepsiszentgyörgyön sárga, Kézdivásárhelyen zöld forgatókönyv szerint folytatódik az oktatás

Sepsiszentgyörgyön sárga, Kézdivásárhelyen zöld forgatókönyv szerint folytatódik az oktatás Kovászna megye

Az utóbbi két hétben regisztrált esetszámok alapján jövő hétfőtől kezdődően a sepsiszentgyörgyi iskolákban sárga, a kézdivásárhelyi oktatási intézményekben zöld forgatókönyv szerint folytatódik a tanítás. Az egyik megyeközponti líceumban ugyanakkor felfüggesztik az oktatást.

Hirdetés
Hirdetés

Piros forgatókönyv lép érvénybe, és 14 napra felfüggesztik az oktatást a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceumban – közölte csütörtökön a Kovászna megyei tanfelügyelőség. Mivel három, különböző osztályban tanuló diák és egy oktató szervezetében már kimutatták a COVID-19 vírust, az oktatást szeptember 17-30 közötti időszakra online térbe helyezik át. Az épületben kezdetét veszi a takarítás és a teljes fertőtlenítés.

Minden más sepsiszentgyörgyi iskola esetében a sárga forgatókönyv szerint folytatódik az oktatás.

A kézdivásárhelyi oktatási intézmények csütörtökön kapták meg a hivatalos átiratot arról, hogy szeptember 21-től zöld forgatókönyv szerint szervezhetik a tanítást, vagyis hétfőtől minden diák mehet iskolába.

Az ország 300 oktatási intézményében online zajlik a tanítás

Az ország 300 oktatási intézményében a piros forgatókönyv szerint, azaz online zajlik a tanítás, 4375 tanintézetben a sárga forgatókönyvet alkalmazzák, azaz hibrid oktatás folyik, 12.981 intézményben pedig a zöld forgatókönyv szerint zajlik a tevékenység – jelentette csütörtökön a szaktárca a megyei tanfelügyelőségek által közölt adatokra hivatkozva.

A minisztérium hangsúlyozza, hogy az iskolák igazgatótanácsa egyrészt a járványhelyzet alakulása, másrészt a tanintézet infrastruktúrája és a rendelkezésre álló erőforrások függvényében tesz javaslatot az alkalmazandó forgatókönyvre, illetve ennek esetleges módosítására.

Az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendelete értelmében a forgatókönyv kiválasztásakor a fő járványügyi szempont az adott településen az előző 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve.

(Profi Rádió/Agerpres)
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük