Felhívás!

Sepsiszentgyörgyön sárga, Kézdivásárhelyen zöld forgatókönyv szerint folytatódik az oktatás

Sepsiszentgyörgyön sárga, Kézdivásárhelyen zöld forgatókönyv szerint folytatódik az oktatás Kovászna megye

Az utóbbi két hétben regisztrált esetszámok alapján jövő hétfőtől kezdődően a sepsiszentgyörgyi iskolákban sárga, a kézdivásárhelyi oktatási intézményekben zöld forgatókönyv szerint folytatódik a tanítás. Az egyik megyeközponti líceumban ugyanakkor felfüggesztik az oktatást.

Piros forgatókönyv lép érvénybe, és 14 napra felfüggesztik az oktatást a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceumban – közölte csütörtökön a Kovászna megyei tanfelügyelőség. Mivel három, különböző osztályban tanuló diák és egy oktató szervezetében már kimutatták a COVID-19 vírust, az oktatást szeptember 17-30 közötti időszakra online térbe helyezik át. Az épületben kezdetét veszi a takarítás és a teljes fertőtlenítés.

Minden más sepsiszentgyörgyi iskola esetében a sárga forgatókönyv szerint folytatódik az oktatás.

A kézdivásárhelyi oktatási intézmények csütörtökön kapták meg a hivatalos átiratot arról, hogy szeptember 21-től zöld forgatókönyv szerint szervezhetik a tanítást, vagyis hétfőtől minden diák mehet iskolába.

Az ország 300 oktatási intézményében online zajlik a tanítás

Az ország 300 oktatási intézményében a piros forgatókönyv szerint, azaz online zajlik a tanítás, 4375 tanintézetben a sárga forgatókönyvet alkalmazzák, azaz hibrid oktatás folyik, 12.981 intézményben pedig a zöld forgatókönyv szerint zajlik a tevékenység – jelentette csütörtökön a szaktárca a megyei tanfelügyelőségek által közölt adatokra hivatkozva.

A minisztérium hangsúlyozza, hogy az iskolák igazgatótanácsa egyrészt a járványhelyzet alakulása, másrészt a tanintézet infrastruktúrája és a rendelkezésre álló erőforrások függvényében tesz javaslatot az alkalmazandó forgatókönyvre, illetve ennek esetleges módosítására.

Az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendelete értelmében a forgatókönyv kiválasztásakor a fő járványügyi szempont az adott településen az előző 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve.

(Profi Rádió/Agerpres)
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.