Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sepsiszentgyörgyön is elkezdődött a COVID-19 elleni oltás második szakasza

Sepsiszentgyörgyön is elkezdődött a COVID-19 elleni oltás második szakasza Kovászna megye

Hétfőn Sepsiszentgyörgyön is elkezdődött a COVID-19 elleni oltás az országos kampány második szakaszába sorolt 65 év feletti személyek, a krónikus betegek, illetve a kulcsfontosságú területeken dolgozó személyek részére.

Hirdetés
Hirdetés

A Dália utca 1-es szám alatti Oltóközpontot az egészségügyi előírásoknak megfelelően készítették elő az oltások beadására. Külön helyiségben van az oltásra érkező személyek nyilvántartása, a szakorvosi vizsgálópont, valamint az oltási terem, és ezek felszereltsége is biztosított.

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság képviselőinek szombati tereplátogatása nyomán Sepsiszentgyörgy Önkormányzata minden szükséges módosítást elvégzett, így hétfő reggel 8 órakor az Oltóközpont megfelelt minden előírásnak. 

Az oltási kampányban résztvevő egészségügyi hatóságok közötti félreértés miatt a vakcinához szükséges fiziológiás oldat sajnos nem érkezett meg időben a sepsiszentgyörgyi Oltóközpontba, ezért az oltás körülbelül 3 órás késéssel kezdődött el. 

Január 19-től, keddtől kezdődően egy mozgó csapat elkezdi a szociális intézmények kedvezményezettjeinek oltását.

Az országos internetes előjegyzési felület (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/) szerint hétfő délig a Sepsiszentgyörgyön elérhető 1 200 helyből több mint 900 volt foglalt. A megyeközpontban januárra már beteltek a helyek, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata fel van készülve az újabb központok beüzemelésére, amennyiben ezt a helyi vagy központi egészségügyi hatóságok kérvényezik.

(közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük