Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Panaszkodnak a sepsiszentgyörgyiek

Panaszkodnak a sepsiszentgyörgyiek Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyi lakos jelezte, hogy az adósságok felhalmozása miatt az ivóvízellátás tíz megyeszékhelyi tömbházban történő megszüntetése közegészségügyi gondokat okozhat. A közegészségügyi hatóság tehetetlen.

Hirdetés
Hirdetés

Amint arról írtunk, a Közüzemek Rt. regionális szolgáltató bejelentette, hogy a felhalmozott adósságok miatt Sepsiszentgyörgyön június 20-ától  kezdődően 13 lakótársulásnál lekapcsolják az ivóvízellátást. Barta Csilla Mária, aki maga is az említett tömházak egyikében lakik, panaszlevéllel fordult egy helyi rádióhoz, melyben hangsúlyozza, ezzel a „megoldással” a szóban forgó lakótársulások tagjai számára megszűntették az alapvető személyi higiénia feltételeit.

Elszigetelt esetek

Megjegyzi, bár értik, hogy az adósságok ügyét rendezni kell, az ivóvízellátás teljes megszüntetését túlzott és felelőtlen megoldásnak találják, amely a lakosság körében történő tömeges megbetegedéshez vezethet.

„Nem tudjuk az illemhelyet használni, nem tudunk kezet mosni, számunkra megszűntek az alapvető személyi higiénia feltételei, ez komoly egészségügyi kockázatot jelent. Ezt a megoldást két év járványhelyzet után, úgy, hogy az országban továbbra is igazolt koronavírus-esetek vannak, felelőtlenségnek tartjuk” – hangsúlyozza, hozzátéve, mindez elszigetelt esetek miatt történik, például abban a tömbben, ahol ő lakik, a 22 lakrészből mindössze egynek van adóssága.

Létezik kockázat

Panasza egyebek mellett a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság illetékeseihez is eljutott. Ágoston László, az intézet igazgatója így nyilatkozott az ügyben. „Valóban létezik egészségügyi kockázat ebben az esetben. Másrészt viszont nem tudom, hogyan lehetne olyan megoldást találni úgy, hogy a vízszolgáltatást is újraindítsák és az adósok is legalább részben törlesszék elmaradásukat. Megpróbálunk beszélni a Közüzemek illetékeseivel, lássuk, mi lehet a megoldás, például napi egy órára biztosítsák a vízellátást. Ez egy összetett probléma, ahol minden nézőpontot figyelembe kell venni” – hangsúlyozta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2023. június 22., 19:22
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Szerintem azert is nagyon draga, mert egy resze az embereknek nem fizet, igy a mukodtetes arat be kell zsebelni a fizeto emberektol vagy a szolgaltatas leall.

 • User
  Dátum: 2023. június 22., 15:33
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Egészségügyi kockázat csak akkor van, amikor a gyógyszeripar szekerét kell tolni. Az ember nem számít, csak a profit! Lásd a Kovid című sikertörténetet!

  • User
   Dátum: 2023. június 26., 23:41
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Erigyj le akkor az Olt partra mosakodni senki nem fog megakadalyozni a jogodat. Ha meg vezetekes viz kell akkor fizess de nem kotelezo valamit valamiert cserebe

  • User
   Dátum: 2023. június 27., 9:10
   ÉRTÉKELÉS: 1

   A négy darab mínuszolónak: eljöhet – nemsokára – „az a nagy, szép idő”, amikor az életetek múlhat egy kevés vízen. De nem lesz. Nem is érdemlitek meg. Mert szerintetek a vízhez való hozzáférés nem alapvető emberi jog.

 • User
  Dátum: 2023. július 1., 13:16
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Most legalabb moresre tanitjak oket es megtanuljak hogy a vezetekes vizet nem lehet csak ugy pancsolni.
  Boltban sem adjak a palackos vizet ingyen.
  Allj ki az esobe vagy amikor esik fogd fel az esovizet.
  Masnak azert kolteni es dolgoznia kell a vezetekes vizert. Eleg volt a sok ingyenelobol hogy a varos tartsa oket. Nem fizetnek sem kozkoltseget.
  Ha a villanyt nem fizetik ki rogton levagjak es jol is van.
  Otthon ovodas korban nem tanultak meg ezek es azota sem hogy nem ingyen vannak a dolgok