Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Interneten csapolták meg egy baróti férfi bakszámláját

Interneten csapolták meg egy baróti férfi bakszámláját Kovászna megye

Igencsak meglepődött az a baróti férfi, akinek bankszámlájáról eltűnt 9200 lej, holott ő csak egy 250 lejes terméket szeretett volna online rendelni. Más választása nem lévén, rendőrséghez fordult.

 Mint a rendőrségi nyomozás során kiderült, a kárvallott egy, a közösségi oldalán felbukkanó reklámra „harapott” rá. Ám a vásár nem a szokásos módon zajlott: az illető cég nevében többen, több számról is hívták telefonon, és arra utasították, hogy egy megadott bankszámlára utaljon át 250 eurónak megfelelő összeget. Már ez elég kellett volna legyen ahhoz, hogy gyanút fogjon, ám a férfi a mobiltelefonja kameráján keresztül nemcsak a bankkártyája adatait adta meg, hanem – horribile dictu! – a jóváhagyási kódot is.

Hirdetés
Hirdetés

Ezek után tulajdonképpen már nem is kellett volna meglepődnie azon, hogy a számlájáról levettek még 9200 lejt. Ezek után a rendőrséghez fordult, amely a maga során elindította a nyomozást. Ez azonban még nem jelent biztosítékot arra, hogy a pénzét vissza is kapja. A legbiztosabba az, ha a bakszámlával kapcsolatos, illetve kártyaadatainkat nem adjuk meg soha senkinek.

Fotó: depositphotos.com

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. június 22., 15:13
  ÉRTÉKELÉS: 5

  A szép, új világban éppen a készpénz megszűntetésén munkálkodnak és a birkákat erről is meg lehet győzni. Nem kell hozzá más, csak ugyanaz a sajtó, mint 2020-ban.

 • User
  Dátum: 2023. június 23., 9:45
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Egyeseknek nem jut.az eszéig,hogy nem adunk ki adatokat…a csalók ezzel próbálkoznak ,egy-egy veréb csak akad…
  itt a példa.Aztán mióta 250 Ron=250 €?
  Vagy a szövegben elírás van,mert 250 €=
  kb 1250 Ron.

 • User
  Dátum: 2023. június 23., 9:25
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Nekem meg a kézdivásárhelyi adóhivatal csapolta meg a szamlamat,olyan dologért amit azelott befizettem.Es duplán azért,hogy legyen biztos.Amikor meg be mentem,hogy kérjem vissza a pénzem,meg ők voltak fel háborodva.Nagy későn vissza kaptam a pénzem,de se kártérítést se bocsánatot nem kértek.