Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hétfőtől útlezárás várható Lemhényben

Hétfőtől útlezárás várható Lemhényben Kovászna megye

Lemhényben a 2B jelzésű községi úton található vasúti átjáró felújítása miatt június 26-a és július 3-a között lezárják a felsőlemhényi letérő és a vasúti átkelő közötti útszakaszt. Az említett időszakban Felső- és Alsólemhény között terelőutakon történik majd a közlekedés.

Hirdetés
Hirdetés

„Alsó- és Felsőlemhény között a közlekedés a javítás ideje alatt két útvonalon, a Fűzfalun keresztül, illetve Almás irányából, a Szent Mihály-hegyen át történik majd” – osztotta meg lapunkkal Lukács Róbert községmenedzser. Várják ugyaknakkor a szakembereket, hogy az útkereszteződés és a vasút közötti szakaszon elhaladó gázvezetéket védőcsőbe helyezzék. Amint ez megtörténik, azt az útszakaszt is leaszfaltozzák, tette hozzá.

A PNDL2 nevet viselő országos fejlesztési program keretében nyertes projekt részét lépezi az említettek mellett a felsőlemhényi hidak újjáépítése és két alsólemhényi utca korszerűsítése is. „Az Almás-rét felé vezető úton található hidak közül az alsó felújítása megtörtént, hamarosan a másiknál is munkához látnak, a terelőút el van készítve. Az alsólemhényi Alszeg és Kismező utcákban a kopóréteg leöntése, a vízelvezető árkok és az átereszek kialakítása van még hátra” – sorolta, hozzátéve, idén végeznének a munkával.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük