Felhívás!

Sepsibükszádi munkálatok

Bács Márton Csaba, Sepsibükszád polgármestere legutóbbi beszélgetésünk során elmondta, hogy az augusztus 15-i templombúcsúra készülnek, ezzel párhuzamosan pedig építkezések zajlanak, szépítik a települést.

Mint ismeretes, pár éve, 2019 februárjában, vasárnapra virradóra kigyulladt a sepsibükszádi plébánia, a lángokat pedig csupán délre sikerült megfékezniük a helyszínre érkező tűzoltóknak. A kár tetemes volt, mind az épületben, mind anyagiakban. Szerencsére a legfontosabb egyházi iratokat, anyakönyveket sikerült kimenteni, miközben a tűz martalékává vált, teljesen leégett a tetőzet, bezuhant, így mindössze az épület falai maradtak, ám az oltás során ezek is megrongálódtak a víz miatt, így utólag le kellett bontani – részletezte Bács. A tűzoltók jelentése szerint a tűzvész a felhevült, gyúlékony anyagokhoz túl közel lévő kémény miatt keletkezett.

A napokban a polgármester örömmel számolt be arról, hogy az új plébánia épülete hamarosan elkészül.
– Ez nagyon sok mindenkinek köszönhető, sok embernek tartozunk hálával, hiszen szép számban adományoztak magánszemélyek, de Kovászna Megye Tanácsa, a sepsibükszádi helyi tanács, a közbirtokosság is támogatta a munkálatokat, és nem utolsó sorban a magyar kormány. Van még munka, de szépen alakul a plébánia épülete – avatott be az elöljáró.

Idén a járványügyi kiszámíthatatlan helyzet miatt, a szigorítások tükrében, akárcsak más háromszéki települések esetében, a sepsibükszádi településvezetés is úgy döntött, hogy nem tartanak falunapokat.
A búcsú teljesen más színfolt a település életében, ezt már 1876-tól minden évben, még múlt évben is megtartották, nem maradt ki az esemény, a jelenlévők tavaly betartották a járványügyi szabályokat, és részt vettek az istentiszteleten, misén. További jó hír, hogy betervezett ütemben zajlik a helyi óvoda teljes felújítási munkálata is. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.