Felhívás!

Családias falunap Bodosban

Családias falunap Bodosban Kovászna megye

A Budai Emília Közösségi Ház udvarán tartották meg vasárnap a Baróthoz tartozó Bodos falunapját, melyen a meghirdetett program szerint a legkisebbek szórakozásáé volt a főszerep, de azért a komolyabb programok sem maradtak el, így azt mondhatni, mindenki találhatott magának kedvére való elfoglaltságot, kikapcsolódási lehetőséget.

Az ünnep szabadtéri istentisztelettel kezdődött, igét hirdetett Iszlai Kamill Zsolt helybéli református lelkipásztor.
– Egy-egy eseményt, mint egy-egy gyümölcsfát a Jóisten félretett számunkra – hangoztatta az istentisztelet alkalmával a lelkipásztor, aki a későbbiekben is lelkesen biztatta, bátorította a színpadon szereplő, és az ügyességi vetélkedőkre jelentkező bodosi gyermekeket.

Az ünnepi istentisztelet végén nemzeti imánk is felcsendült, minekutána a helyi asszonykórus lépett színpadra, majd a lelkipásztor irányítása mellett kisiskolások adtak elő egy rövid színdarabot.
A bodosiakat, akik közül többen rovásírással írott Bodos feliratú trikót viseltek, Benedek Huszár János polgármester is köszöntötte, aki, mint mondta, bár lakhelyén, Kisbaconban is falunapot tartanak, mégis eljött köszönteni a bodosiakat, értékelve az ünnepnap csendes, családias jellegét. Hangsúlyozta ezúttal is, hogy azokban a falvakban, melyek nem községközpontok, mennyire nagy szerepük van az egyházaknak, amelyel a közösség összetartozását ily módon is segíthetik, sőt, annak alakulásában meghatározó szerepet tölthetnek be.

Iszlai Kamill Zsolt tiszteletes a későbbiekben elmondta, hogy ezúttal, az esemény után ki is értékelik a falunapot, azért, hogy annak szintjét az elkövetkezőkben is tartani, sőt emelni tudják.
A gyermekekre összesen tizenkét különböző vetélkedő várt a nap folyamán, például gólyalábbal való egyensúlyozás, zsákbanfutás, talicskázás, darts, hagyományőrző íjászat, bicikliverseny, rajzolás, kapura rúgási vetélkedő, ping-pong, kötélhúzás vagy célbadobás. Volt, amiben válogassanak tehát, miközben az idősebbek az árnyékában beszélgettek, pihentek. Elmaradhatatlan kelléke volt a falunapnak a bodosi kürtőskalács, de tartalmasabb ebédet is lehetett fogyasztani a helyszínen, sör, a kisebbeknek fagyi, üdítő állt rendelkezésükre.

A közösségi házat, ahol eddig minden évben a bodosi falunap zajlott, 2014-ben nevezték el Budai Emíliáról, annak tiszteletére, hogy a neves Budai család sarja, Emília, a házat 1938-ban a bodosi református egyházközségnek adományozta. Cserébe mindössze annyit kért az egyháztól, hogy a bodosi temetőben a Budai család sírját az egyházközség gondozza, évente legalább egyszer virágokkal lássa el… 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.