Felhívás!

Segítenek a kezdőknek

Segítenek a kezdőknek Kovászna megye

Nagyon sok hegymászó, természetjáró várja már a hétvégét, amikor talán szabadon lehet majd mozogni és kimenni a természetbe, viszont a ködös és ellentmondó rendelkezések miatt az egyesületek óvatosságra intenek. Az Erdélyi Kárpát-Egyesület felhívást fogalmazott meg tagjai és más kirándulók, hegymászók felé, melyben óvatosságra intenek a május 15-ét követő szabad kijárással kapcsolatosan.

Mint írták, abban az esetben, ha engedélyezett lesz a megyék közti utazás turisztikai célból, javasolják, hogy legalább az első hétvégén senki ne tervezzen a lakóhelyétől messze kirándulásokat. Kiemelték, a közeli – Bucsecs, Nagykőhavas, Keresztényhavas, Királykő – forgalmas ösvényein tömegnyomor alakulhat ki, hiszen rengetegen választják majd ezeket a könnyen mászható hegyeket.

– Javasoljuk inkább a közelünkben lévő helyek látogatását, háromszékieknek például a Baróti- és Bodoki-hegységeket. Mivel két hónapja nem túrázunk aktívan, ajánlott egy kis bemelegítés a magas hegyek előtt, erre pedig tökéletesek a mi kisebb, de annál csodálatosabb háromszéki hegyeink. Egyre több turistajelzést újítottak fel a környékünkön a hegyimentők, így biztonságosabban túrázhatunk vidékünkön – áll az EKE közleményében.

Az egyesület számos túrát szervez kicsiknek és nagyoknak egyaránt, ezek most a létszámkorlátozás miatt továbbra is felfüggesztve maradnak, de reményeik szerint július elejétől már ezeket is lehet szervezni. A kezdő kirándulóknak segítséget nyújt a szervezet, amennyiben ismeretlen útvonalon indulnak túrázni, előtte megkereshetik bármely túravezetőt útbaigazítást kérni. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.