Felhívás!

Maszkkal és kesztyűben

Maszkkal és kesztyűben Kovászna megye

A hatóságok országos ellenőrzésbe kezdtek, minekután a nép ügyvédje jelezte, hogy Románia-szerte számtalan szemétgyűjtő, -szállító, -lerakó és -feldolgozó cégnél nem biztosítanak maszkot és kesztyűt az alkalmazottaknak.

– Megyénkben 6 hulladékgazdálkodási vállalat tevékenykedik, ezek a közül a megyeszékhelyen a legnagyobb a Tega Rt. Eddigi ellenőrzések során nem tapasztaltunk rendellenességeket: a munkaadók kiadták, biztosítják a kesztyűket, maszkokat – avatott be Ördög Lajos, a Kovászna Megyei Munkaügyi Felügyelőség vezetője, hangsúlyozva, az más kérdés, hogy az alkalmazottak élnek-e ezzel a lehetőséggel, használják-e azokat.

Máthé László, a Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője megerősítette, náluk is ellenőriztek.

– Mindenkinek – mind a szemetes autókon dolgozó, mind a fertőtlenítést végző, utcát seprő alkalmazottaknak – kiosztottuk a maszkokat és a kesztyűket. A fertőtlenítést végzőknek még egyszer használatos ruhát, műanyag maszkot is biztosítunk. Mindenki a saját felelősségére használja a védőfelszereléseket: nem tudjuk ellenőrizni, hogy a megyeszerte dolgozó 20 hulladékszállító autón minden percben fel van-e téve a maszk az alkalmazottaknak – fogalmazott Máthé, hozzátéve, számos olyan munkásuk van, aki tart a fertőzéstől, így reggelente új rend maszkot és kesztyűt kér feletteseitől. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások