Felhívás!

Salvatore-jótékonykodás

Salvatore-jótékonykodás Kovászna megye

Erdővidéktől Felsőháromszékig, keresztül-kasul járt a megyében a Salvatore Egyesület angyala. A Popovici szállítócég által támogatott önkéntesek nem feledkeztek meg az állami gondozásban lévő gyerekekről és felnőttekről sem.

A jótékonykodó fiatalok karácsonyi körútjukat a márkosi apátságban, a kászonimpéri Szent Katalin Otthonban és a kézdivásárhelyi Zenóbia Idősek Otthonában kezdték, de ellátogattak Szotyorba, Bodokra, Zalánba, Oltszemre, Mikóújfaluba, Sepsibükszádra, Gelencére, Torjára, Csernátonba, Kézdiszentlélekre, Kézdivásárhelyre, Barótra és Sepsiszentgyörgyre is.

– Önkénteseink az alapélelmiszerekből, játékokból, ruhaneműből és édességből összeállított csomagokat az egyház és a szociális szervezetek segítségével kiválasztott rászoruló családoknak vitték el. Az alapélelmiszer-adományokat a megyeközponti Merkúr üzletben gyűjtöttük, a „Vegyél eggyel többet” elnevezésű akcióban, amelyben arra kértük a vásárlókat, hogy eggyel több terméket vegyenek abból, amiből egyébként maguknak is vásárolnak – mondta el megkeresésünkre Buna Mária Magdolna, a Salvatore Egyesület ügyvezetője.

Az egyesület idén összesen 395 alapélelmiszer- és 780 édességcsomagot osztott szét. Mikuláskor pedig 500 csomaggal lepték meg a rászorulókat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.