Felhívás!

Rövidesen lejár a határidő

Rövidesen lejár a határidő Kovászna megye

Annak ellenére, hogy kevesebb mint egy hónap áll a sepsiszentgyörgyi lakótársulásoknak a rendelkezésére, hogy uniós forrásokat hívjanak le a hőszigetelési program keretében, mindeddig egyetlen dokumentációt sem nyújtottak be. Az energetikai hatékonyságot növelő tatarozásra augusztus végétől lehetett pályázni.
Tóth-Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere érdeklődésünkre elmondta, egyelőre egyetlen lakótársulás sem tett le dokumentációt, miközben alig pár hét van a február 28-i határidőig. Mindössze egy lakótársulás mutatott érdeklődést a program iránt, és akár még időben összeállíthatják a pályázatot is, ugyanis rendelkezésükre áll egy 2010-ben elkészített terv, amit csak időszerűsíteni kellene.
Az elmúlt év nyarán derült ki, hogy újabb lehetőség van a panellakások fűtéséhez szükséges hőenergia csökkentésére uniós pénzalapokat lehívni, a dokumentációkat augusztus 28-tól lehetett benyújtani. Az elszámolható költségek 60 százaléka uniós támogatás, a fennmaradó 15 százalékát az önkormányzatnak, 25 százalékát pedig a lakószövetségeknek kell biztosítaniuk. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.