Felhívás!

Röviden

Kulturált majálisozók
Hadnagy István, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője tegnap érdeklődésünkre elmondta, május elsején a járőröző környezetvédőknek egyetlen bírságot sem kellett kiróniuk, a kirándulók a Sugásfürdő felé elterülő piknikező helyeken kulturáltan viselkedtek, a szemetet külön nylonzacskókba gyűjtötték, és még figyelmeztetéseket sem kellett osztani. 

Dinamo-drukker bicskával
Hétfőn délután egy felfegyverkezett Dinamo-drukkert kapcsoltak le rendőrök a sepsiszentgyörgyi stadion bejáratánál. A 30 éves, bukaresti férfinál egy Smith&Wesson márkájú bicskát és egy F2-es kategóriájú petárdát találtak, mindkét tárgyat elkobozták, az illető ellen fehérfegyver és tiltott pirotechnikai eszközök használata miatt indult eljárás. 

Cikcakkban vezetett
A május elsején szolgálatot teljesítő kézdivásárhelyi közlekedésrendészek egy erősen kanyargósan közlekedő járműre lettek figyelmesek, amely szemlátomást veszélyeztette a forgalom többi szereplőjét. A rendőrök azonnal megállították az autót, a volán mögött ülő 39 éves férfiről már első látásra és szaglásra kitűnt, hogy erősen ittas állapotban van, és mivel nem volt hajlandó alkoholszondába fújni, bekísérték vérvételre a kórházba, amit ugyancsak megtagadott. A férfi ellen eljárást indítottak. 

Leparkolt autó ütötte el
Egy a járdán sétáló férfi került kórházba szombaton Sepsiszentgyörgyön. A gyanútlan áldozatot a Fenyvesek utcában ütötte el egy nem megfelelő módon leparkolt autó, mely mozgásba lendült. Az ügyben kivizsgálás indult. 

Erdőtűz Kőváron és Polyánban
Tegnap lapzártánkkor érkezett a hír, hogy két helyszínen is erdőtűz ütött ki a „szentföldön”. Érdeklődésünkre a tűzoltóság nem tudott részletekkel szolgálni az esetről, mert éppen útban voltak az egységek a helyszín felé, így Balogh Tibor polgármestertől érdeklődtünk, aki elmondta, Kőváron a templom fölötti erdőrész gyulladt ki, de szerencsére sikerült megfékezniük a lángok továbbterjedését. Az elöljáró úgy tudta, Polyánban nagyobb a gond, ott még javában zajlik az oltás. Az ügy részleteire holnap visszatérünk. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.