Felhívás!

Röviden

Egy a sok közül
Október 25-én a brassói táblabíróság végleges bírósági döntéssel 8 év és 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Feraru Teodor Vasile volt rendőrt munkaköri hatáskörének túllépéséért, embercsempészetért, bűnözői csoport szervezéséért. A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság ügyésze 2017. június 5-én emelt vádat Feraru Teodor Vasile és 5 másik személy ellen, akik 2013–2014 között kiskorúakat kényszerítettek prostitúcióra több sepsiszentgyörgyi éjszakai klubban. A 13–16 éves lányok 150–350 lej közötti összegeket kaptak szolgáltatásaikért. A nyomozás során bizonyítást nyert, hogy Feraru Vasile a városi rendőrség közrendészeti osztályának munkatársaként azzal támogatta ezt a bűnözési formát, hogy nem állította ki a jegyzőkönyveket arról, hogy a klubokban kiskorúak bocsátják áruba testüket. Ugyanakkor kettőt közülük ő maga is igénybe vett szexuális célokra, annak ellenére, hogy tudta, egyikük embercsempészet áldozata. 

Nem jutott messzire
Tegnap Sárfalva területén egy gépkocsi tükrével megütött egy idős nőt, majd megállás nélkül továbbhajtott. A rendőröknek nem egészen egy félórán belül Maksa területén sikerült megállítani a cserbenhagyót, egy 21 éves nőt. Mint utólag kiderült, a 71 éves áldozat nem jelzett helyen akart átkelni az úton. A sofőr ellen eljárás indult gondatlanságból okozott testi sértés és cserbenhagyás vádjával. 

Sebességmérés
Ma a 11C országúton Kézdivásárhelyen és Torján, a 11-es országúton Uzonban, Maksán, Csernátonban, Bereckben és Nyujtódon, a 12-es országúton Oltszemen, Málnáson, Mikóújfaluban, Bükszádon és Szotyorban folyik sebességmérés. 

Forgalomkorlátozás
A korábbi évekhez hasonlóan, Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala november elsejére egyirányúsította a közös temető környéki utcákat, így a temetőt a Vár utca felől lehet ma megközelíteni, és a Vojkán utcán lehet elhagyni. Szintén ma a közelben található lövészeti gyakorlótéren lehet parkolni. A közlekedés átszervezésében és a forgalom irányításában a helyi rendőrség munkatársai segítenek. Kérik a temetőbe látogatókat, hogy ne parkoljanak a Vár és Vojkán utcákban.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.