Felhívás!

RÖVIDEN

Brassóból „importáltuk” a nyolc kanyaróst
A megyében észlelt nyolc kanyarós megbetegedést a szomszédos Brassó megyéből „importálták”, állítja a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP). Igyártó Gabriella, a DSP képviselője elmondta, három 7 hónapnál kisebb gyerek kapta el a betegséget, akik átadták a fertőzést a család többi tagjának. „Mi azért aggódunk, mert sok szülő, főleg Bodzaforduló vidékéről, Árapatakról és Hetéből Brassóba viszi a sürgősségi osztályra a gyerekét, és nem hozzánk a megyébe. (…) Ott kapták el a kanyarós fertőzést” – nyilatkozta hétfőn az AGERPRES hírügynökségnek. Az igazgatóság képviselője hozzátette, Kovászna megyében a lakosság mintegy 90%-a rendelkezik kanyaró elleni oltással, de az utóbbi időben egyre több szülő utasítja el a vakcinát. 

Vizsgatelefon
Ingyen hívható telefonvonalat létesített az oktatási minisztérium, ezen a nyolcadikosok országos képességfelmérő vizsgasorozatával kapcsolatos esetleges rendellenességeket lehet jelezni. A 0800801100-ás zöld szám minden nap hívható, amíg a vizsgaidőszak tart, hétfőtől csütörtökig 8 és 16, pénteken pedig 8 és 14 óra között. Szerdán matematikából, csütörtökön anyanyelvből mérik fel a tanulók tudását. A szaktárca adatai szerint összesen 144.890 tanuló iratkozott fel a tudásfelmérőre, amely 4.164 vizsgaközpontban zajlik. 

Tíz ampullát elkoboztak
Zágonbárkányi férfit értek tetten a rendőrök, miközben hivatalos felhatalmazás nélkül rovarirtó szerekkel üzletelt. Kétezer lejre büntették. 

Ittas vezető
Szombaton este alkoholszagot árasztó férfit állítottak meg a kézdivásárhelyi közlekedésiek. A törvény elé állítják, mert a szonda 0,91 mg alkoholt mutatott ki leheletében. Jól beszívott az a 18 éves fiatalember is, akit vasárnap éjszaka szondáztak meg ugyancsak Kézdin, nála 0,55 mg-ot mértek, hajtásija sem volt. 

Könnyű baleset
Vasárnap este hídfőnek vezette autóját és felfordult Zabolán egy gépkocsivezető. Nem volt ittas, csak gyorsan hajtott.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.