Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Nőgyógyászati karaván

Szombaton újra Kovászna megyébe érkezik a méhnyakrákszűrést végző mobil nőgyógyászati karaván. 10 órától Málnáson, 14 órától Bodokon várják a 24 és 64 év közötti hölgyeket a polgármesteri hivatal udvarára, ahol ingyenes HPV-tesztet végeznek. Az érdeklődőket arra kérik, hogy vigyék magukkal személyi igazolványukat. Előzetes jelentkezés Málnáson a polgármesteri hivatalban, Bodokon a családorvosnál.

Megbüntették a kerékpárosokat

A kézdivásárhelyi KSE kerékpár-szakosztálya felhívással fordul a város lakóihoz, amelyben arra kéri őket, segítsenek kifizetni egy 10 ezer lejes büntetést, amit a Deme László műjégpálya elé felállított Skate par miatt róttak ki a szervezetre. A szakosztály vezetői felidézték, hogy az építmény követelményeinek ideiglenesen a jégpálya előtti tér felelt meg a kivitelezők szerint is. „Sajnos, a szerkezet használatával járó zajok zavarónak bizonyultak a közelben lakók számára. Amit teljes mértékben megértettünk, és elindítottuk a költözési folyamatot. A beérkező fenyegető levelek után az önkormányzat közölte a lakó társulattal, hogy dolgozik egy új terep előkészítésén, ahová elköltöztethető az építmény. Ez viszont nem tűnt elégségesnek, mert egy polgártárs feljelentést tett ellenünk. Eljárás indult. A városvezetés mindennemű erőfeszítései ellenére és az ügyintézők jóindulata mellett is megkaptuk a minimálisan kiszabható bírságot. Ez az összeg nem áll a rendelkezésünkre, szeretnénk összegyűjteni. Bízunk a városlakók jóindulatában” – áll a felhívásban. Aki segítene szeretne, az hívja ︎Czifra Józsefet (0752.572.348) vagy ︎Balog Szilárdot (0752.636.983).

Magyar Napok Erősdön

A 9. Székföldi Magyar Napok november 13-án, vasárnap, 14 órától, az erősdi közösségi házban folytatódnak. Az eseményen részt vesz Jakab István Barna, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke. A köszöntőbeszédeket követően a Kelekótya Együttes interaktív gyerekkoncertjére kerül sor, ezt követően levetítik Bartha Ágnes, az idei Kaptár dokumentumfilm-szemle díjnyertes alkotását, a Tempóváltás című dokumentumfilmjét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük