Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

Nem áll meg az élet!

Lemondott Zsigmond Zoltán szentkatolnai alpolgármester az önkormányzatban betöltött szerepéről és tanácsosi tisztségéről is. Helyét a tanácsosok sorában a szintén RMDSZ-es id. Bartos Károly töltheti be, amennyiben vállalja a megbízatást. Új alpolgármestert a helyi tanács tagjai jelölhetnek ki, ám ez nem kötelező, számos településen nincs tisztségben alpolgármester, mutatott rá az ötödik mandátumát töltő Tusa Levente polgármester. Amint fogalmazott: sajnálatos, hogy összeférhetetlenségre hivatkozva mondott le Zsigmond Zoltán, de a helyi önkormányzatban a munka nem áll meg, a folyamatban levő – többek között az Anghel Saligny-program keretében benyújtott – pályázataikra összpontosítanak elsősorban. (fi)

Repülő száll Vidombákról

Adrian-Ioan Veștea, Brassó Megye Tanácsának liberális elnöke bejelentette, a vidombáki nemzetközi repülőtér működésbe helyezésének új határideje 2023. június 15., attól a naptól kezdve válhat menetrendszerűvé a repülőgépek vidombáki felszállása, illetve landolása. A tanácselnök elmondta, ő az év elején a november 1-jei avatásról nyilatkozott, ám időközben – a szakértők és illetékes testületek jelzéseit kötelező módon figyelembe véve – a halasztásról döntöttek. November elejétől még amúgy sem indultak vagy érkeztek volna járatok az új reptéren. A jövő évi avatóig igyekeznek összeállítani a repülőtér gondnokságát, műszaki felügyeletét stb. ellátó személyzeti csapatot. Előzetes becslések szerint legfeljebb hetven személyre lesz szükség, különféle munkakörökben. A szolgálati idő elvileg naponta 12 óra, de bizonyos helyeken 24 órás állandó szolgálat lesz, a személyzet rotációs váltásokban dolgozik majd. Az állásinterjúk beindítását későbbi időszakban közlik. A vidombáki reptér hivatalos elnevezése Aeroportul International Brasov, tehát voltaképpen Brassó fog szerepelni a járatok menetrendjeiben. (bl)

A prefektus Kovásznára megy

Dr. Ráduly István, Kovászna megye prefektusa csütörtökön, november 10-én 12 órától meghallgatást tart a kovásznai polgármesteri hivatalban. Az audienciára a 0267.315.444-es telefonszámon lehet feliratkozni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások