Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Szentgyörgy az első helyen

Újabb finanszírozási listát hagyott jóvá a fejlesztési minisztérium az országos helyreállítási terv (PNRR) részeként, ezúttal 1135 romániai településen kaptak zöld utat a beruházások. Az 1778 fejlesztés közül 140-et a három székelyföldi megye településein valósítanak majd meg, az érintett 92 Hargita, Maros és Kovászna megyei város és község összesen több mint 461 millió lejt – az összeg tartalmazza az áfát is – költhet el fejlesztésekre.

Hirdetés
Hirdetés

A települések leggyakrabban a környezetbarát tömegközlekedés fejlesztésére – főként elektromos buszok vásárlására – igényeltek pénzt a fejlesztési tárcától, továbbá iskolák, napközik hőszigetelésére, energetikai fejlesztésére, illetve településrendezési tervek kidolgozására, frissítésére.

Összesen 85,8 millió lejes finanszírozásra kaptak jóváhagyást a fejlesztési minisztériumtól Kovászna megyei települések. Tizenhét településről van szó, ezek összesen 24 beruházás kivitelezését illetően számíthatnak pénzre.

Legnagyobb értékben a megyeközpont, Sepsiszentgyörgy kap támogatást a tervezett fejlesztésekre, az összeg – 38,7 millió lej – majdnem a felét teszi ki a teljes megyei finanszírozásnak.

Ebből az összegből Sepsziszentgyörgyön, Árkos községgel partnerségben, szintén elektromos buszokat vásárolhatnak a városi, városkörnyéki tömegközlekedés biztosítására.

Bodzaforduló több beruházásra is kap finanszírozást – összesen 14,6 millió lejt –, a legnagyobb összeget, 6,5 milliót „minőségi tömegközlekedés” biztosítására igényelte a település vezetősége. Kovászna városa hőszigetelésre költheti a 13,2 millió lejes PNRR-programos finanszírozást, a legnagyobb összeget, 9 millió lejt a Kőrösi Csoma Sándor Középiskola épületének a hőszigetelésére.

A fejlesztési minisztérium finanszírozási listáján szereplő Kovászna megyei települések a következők: Bodzaforduló (4 beruházás), Dálnok, Gelence, Kézdialmás, Kézdiszentkereszt, Kézdivásárhely, Kovászna (3 beruházás), Lemhény, Nagypatak, Sepsikőröspatak, Sepsiszentgyörgy, Szentkatolna, Torja, Uzon (2 beruházás), Vargyas, Zabola, Zágonbárkány (2 beruházás).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük