Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

Bolti szarkák

Őrizetbe vett a rendőrség egy 32 éves Kovászna megyei nőt és egy 38 éves Brassó megyei férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy hétfő délután több terméket is elloptak egy brassói üzletből. Az egyenruhások megtalálták náluk az 500 lej értékű javakat, és lopás vádjával indítottak ellenük bűnügyi eljárást. (fá)

Ma a szívért sétálnak

Három és fél kilométeres sétára hívja ma az érdeklődőket a kézdivásárhelyi Rotary Klub, amely a Wegener Pro Sanitate Alapítvánnyal és a Zöld Nap Egyesülettel közösen kapcsolódott az erre a napra szervezett országos kampányhoz. A délutáni esemény fél ötkor gyülekezővel kezdődik a Wegener parkban, a séta előtt dr. Tarczali Mária gyermekgyógyász-főorvos tart témába vágó előadást. A szervezők a Wegener-parkban meglepetésekkel készülnek. A részvétel nincs életkorhoz kötve.
(bartos)

Elmennek a végsőkig

A Vámoshídon, Aldobolyon és Illyefalván áthaladó A13-as Brassó–Bákó autósztráda-nyomvonal elleni tiltakozás kezdeményezői a közösségi hálón adták hírül, hogy iktatták a petíciójukat – ugyanazt a több mint ezer személy által aláírt tiltakozást, amelyet a megyei tanácshoz, a prefektúrához és a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Hatósághoz (CNAIR) is eljuttattak. Benkő Árpád Jenő, az illyefalvi tüntetés hangadója lapunknak elmondta, azt remélik, hogy miután az autópálya-tervező Search Corporationnal a szerződést felbontották, a tervezésre kiírt, új licitet megnyerő cégnek elölről kell majd kezdenie ugyanazt a folyamatot, amit elődje végigcsinált. Az új vállalkozó köteles lesz figyelembe vennie a három falu lakóinak tiltakozását is az új nyomvonal kialakításánál. Ha mégsem tenné, és nem várná meg az Európai Bizottság döntését (amely igen időigényes lehet), akkor törvénytelenséget követne el. Benkő mindenkit arra biztat, hogy a papíron aláírt tiltakozását erősítse meg online is az EB honlapján. Ugyanakkor megerősítette, ismét elmennek ez ügyben a CNAIR-hoz és a minisztériumhoz, és bebizonyítják, hogy „van az emberre és a környezetre kíméletesebb nyomvonal.”(bodor)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük