Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

Újabb útlezárás Prázsmárnál

A Brassó megyei regionális út- és hídügyi vállalat (DRDP) közli, hogy a 10-es és 11-es jelzésű országutak kereszteződésénél, a Prázsmár közelében lévő felüljárós, körgyűrűs szakasznál szeptember 27-én reggel hibaelhárítási munkálatok kezdődtek, ezért a Farkasvágó (Lunca Câlnicului) – Brassó irányú sávot lezárták, a forgalom ideiglenes terelőúton halad mindkét irányban. A munkálatok idején a vasút fölötti átjáró Prázsmár felé vezető szakaszán is szünetel a járműforgalom. Az útlezárás, forgalomterelés előreláthatólag három napig tart.

Fotó: Facebook / DRDP

A 10-es országút Prázsmár közeli részén, a Brassó–Sepsiszentgyörgy sávon szeptember 22-én, a felújítási munkálatok idején egy vasbeton-gerenda lezuhant, és megrongálta a vasúti villanyvezetéket. Egy héttel korábban a brassói útügy teljesen lezárta a 10-es országúti felüljárót a közúti és vasúti forgalmat veszélyeztető leromlott állapota miatt. (bl)

Felkészülés a kisded érkezésére

A Sepsiszentgyörgyi Sürgősségi Megyei Kórház nőgyógyászati és szülészeti osztálya újabb ingyenes felkészítő tanfolyamot indít a várandós hölgyeknek, illetve kisgyerme-kük születésére váró pároknak, házastársaknak, családoknak. A harmadik kurzus az elmúlt héten sikerrel befejeződött. A tanfolyamon a kismamák mellett részt vehetnek a férjek, házastársak, valamint első fokú rokonok is. Az előadásokat, leckéket öt részesre tervezik, mindegyik körülbelül egyórás lesz. Az érdekeltek megtanulhatják mindazt, amit fontos tudni a kismama terhességének utolsó szakaszában – főleg a kisded érkezése előtti hetekben, napokban. A tanfolyamon részt vevő „kispapák” és első fokú rokonságú családtagok tanúsítványt kaphatnak, ami arra is jó lehet, hogy igénylés esetén jelen legyenek a szülésnél! A negyedik tanfolyam október 13-án indul, a leckék minden csütörtökön 13 órakor kezdődnek. A híradás időszakáig hat személy jelezte részvételi szándékát. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük