Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

Medvegázolás Csernátonban

Medvetetemre bukkantak a hétvégén a 11-es országúton, Csernáton közelében. A Kovászna Megyei Környezetvédelmi Őrséget szombaton értesítették az esetről. Az intézmény és a helyi önkormányzat munkatársai egy állatorvos kíséretében a helyszínre siettek, ahol megállapították, hogy a nagyvadat egy gépjármű ütötte el. A tetemet a lemhényi szakcéghez szállították elhamvasztás céljából. (fá)

Bereck is fejlesztést tervez

Az Anghel Saligny elnevezést viselő országos beruházási, infrastruktúra-fejlesztési program keretében Bereck község pályázata csaknem 4,5 millió lejes támogatásban részesülhet, de egyelőre nem tudják pontosan, hogy mire lesz elég a pénzösszeg. Dimény Zoltán polgármester nyilatkozata szerint eredeti szándékuk az volt, hogy Bereck községközpontban minden utat, utcát felújítanak, korszerűsítenek, Kézdimartonos faluban pedig az út- és utcahálózat egy részét aszfaltoznák. Hogy a két településen pontosan mennyit, az áraktól és a munkadíjak nagyságától is függ. A terveket elkészítik, benyújtják a fejlesztési minisztériumhoz, majd azután kerülhet sor a szerződések aláírására, a munkálatok tényleges elkezdésére. Bereck község a földgázvezeték hálózatának bővítésének, kiterjesztésének állami támogatására is pályázott, és elbírálásra várnak. Ez a fejlesztés is nagyjából Bereckre és Kézdimartonosra összpontosít, Ojtoztelep a távolság miatt egyelőre nem szerepel a pályázati tervezetekben. (bl)

Vizsgáztak, hogy dolgozhassanak

A háromszéki tanfelügyelőségnél a kiírt határidőig 93 személy jelentkezett, hogy pályázzon a megye oktatási intézményeiben el nem foglalt, fenntartott stb. pedagógusi állásokra. Az eredmények augusztus 31-i kifüggesztése után, 8 órától 12 óráig lehet benyújtani fellebbezéseket, a végleges eredmények ismertetése is ma esedékes. Hétfőn azok a jelentkezők estek át írásbeli és szóbeli vizsgákon, akik nem rendelkeznek szakképesítéssel a megpályázott pedagógusi állásokra, másnap azoknak az írásbeli vizsgája következett, akik olyan állásra pályáztak, amire képesítésük van. (bl)

Prefektusi audiencia

Dr. Ráduly István, Kovászna megye prefektusa szeptember 1-én, csütörtökön 12 órától meghallgatást tart a baróti polgármesteri hivatalban. Iratkozni a 0267.315.444-es telefonszámon lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.