Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kisebb bölcsőde épül

Módosította egyik korábbi határozatát a sepsiszentgyörgyi helyi tanács múlt heti ülésén, miután kiderült, hogy a legnagyobb típusterv alapján megtervezett bölcsőde nem fér el a számára kijelölt telken, a valaha volt Europiacon, a sepsiszentgyörgyi Penny üzlet háta mögött.

Hirdetés
Hirdetés

A terület önmagában ugyan elég nagy – 6773 négyzetméter –, de felülépítési joggal terhelt, egy villanyvezeték keresztezi a rendőrkaszárnya felé. Ennek a területére nem építkezhetnek, a maradék 5849 tehermentes négyzetmétert átadták a finanszírozó Országos Befektetési Társaságnak (CNI), hogy oda egy közepes bölcsődét építsen. Ez a leendő intézmény a korábban tervezett tizenegy helyett hét, egyenként tízfős csoportot tud majd befogadni. Az önkormányzat vállalta, hogy elkészíti a közműbekötéseket és 15 évig megőriz az épület célzatát – mondta a határozattervezetet előterjesztő Tóth-Birtan Csaba alpolgármester.

A tanácsnak formálisan vissza kellett vennie a Kós Károly utca 19. szám alatti bölcsődét a polgármesteri hivatalnak alárendelt Szociális Támogatási Igazgatóság kezeléséből, és átadnia azt az újonnan létrejött Sepsiszentgyörgyi Bölcsődének. Itt, a Kós Károly utcán lesz a kedvezőbb finanszírozás végett létrehozott új intézmény székhelye. További bölcsődei csoportok vannak még az Árvácska és Napsugár óvodákban.
Egyebek között arra is rábólintott a tanács, hogy a Nicolae Colan-iskola elfogadhasson egy 1.144.566 lej értékű pályázati támogatást orvosi felszerelésre, fertőtlenítőszerekre, illetve kinevezett három tanácstagot – Kondor Ágotát, Vargha Fruzsinát és Zsigmond Józsefet – az iskolák vezetőtanácsába. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.