Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

RÖVIDEN

Postafőnököket is keresnek
Kovászna megyében júliusban 4,08 százalék volt a munkanélküliségi mutató, azaz 3477 állástalan személyt tartottak nyilván – közli a Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség. Az állástalanok többsége, 3138 személy már nem kap támogatást, ők csak a rendszerben szerepelnek. A nők körében jelenleg nagyobb a munkanélküliség, ugyanakkor az állástalanok nagy része vidéken él. Városokra bontva, Sepsiszentgyörgyön 1353 személyt tartanak nyilván, Kézdivásárhelyen 528-at, Baróton 980 személyt, míg Kovásznán 399 munkanélküli van. Az elmúlt hónapban 235 személy talált munkát az ügynökség által.
Folyamatosan hirdet állásokat a Román Posta, jelenleg a központi régióban, ahová Kovászna megye is tartozik, több mint 60 állás vár betöltésre. Többek között levélkézbesítőket, pénztárosokat, de postafőnököket is keresnek. Kovászna megyében öt munkahelyet hirdetnek, postafőnököt, pénztárost, autó- és épület-technikust, valamint közgazdászt is keresnek sepsiszentgyörgyi hivatalokba. A legtöbb állás Maros megyében van ebből a régióból. Az állásokat nyolcórás munkaprogrammal hirdetik, meghatározatlan időre, érdeklődni, jelentkezni a központi hivatalban lehet, Sepsiszentgyörgyön.

Mit szedünk naponta?
Bár nagyon sokan szedik, nem mindenki ismeri a vitaminok és étrendkiegészítők címkéjén a napi bevitel mennyiségét, illetve a különböző jelöléseket sem – tájékoztatott Kelemen Mihály, a Lotus Pharma gyógyszertár vezetője. Mint írta, nagyon fontos elolvasni a címkén található információkat, ugyanis ennek segítségével össze lehet hasonlítani a különböző gyártóktól származó termékeket, valamint leolvasható, milyen értékeket tartalmaz, ajánl napi bevitelre. Az Mg és az Mcg a milligramm és a mikrogramm rövidítése. Utóbbival µg formában is találkozhatunk a leírásokban. Ezek a mértékegységek az ásványi anyagok és vitaminok esetében használatosak, jelölik a napi mennyiség bevitelét, ezt a mennyiséget nem ajánlott túllépni!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.