Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Kiesett a szekérből

Augusztus 16-án 18 óra körül értesítették a megyeszékhelyi rendőrséget, hogy Uzon kijáratánál sérüléssel járó közúti baleset történt. A helyszínen kiderült, hogy egy 51 éves férfi a 103 B jelzésű megyei úton elvesztette szekere irányítását, amely elhagyta az úttestet, és egy útjelző tábla oszlopának csapódott. Az ütközés következtében a szekéren utazó 10 éves kislány leesett a járműről, és megsérült. A szekerest alkoholszondába fújatták, a kijelző 0,19 mg/l értéket mutatott. A kivizsgálás folytatódik. 

Unitáriusok az Olt mentén

Tizenegyedik alkalommal tartanak találkozót az Olt menti unitáriusok. Augusztus 20-án, szombaton 11 órától ünnepi műsorral egybekötött istentiszteletet tartanak az ürmösi unitárius templomban, mely eseményt közös, ünnepi ebéd követ a kántori lakás udvarán. Az ebéd után Szent István napja alkalmából összeállított tematikus kvízbe kapcsolódhatnak be a résztvevők, a kisebbeknek lesz arcfestés, illetve barkácsolást is tanulhatnak. Este szabadtéri mozizás lesz. 

Kenyéráldás Szentgyörgyön

Augusztus 20-án Sepsiszentgyörgyön a Szent József-templomban reggel 7 órától és 18 órától lesz szentmise. Az esti mise után rövid ünnepi műsor következik, valamint az új kenyér megáldása a templom előtt. 

Búcsús szentmise Szörcsén

Szörcsén, a 2018-ban Szent Istvánnak ajánlott templomban idén szombaton, délután 16 órától tartanak búcsús szentmisét. A védőszent ünnepén Tódor Attila hirdet igét, aki augusztus elsejétől Kézdiszentkereszt plébánosa. 

Az írásbelin túl

A 340 pótérettségizőből 275-en iratkoztak újra az augusztus 16-án megtartott román-nyelv-vizsgára, 24-en azonban nem jelentek meg. Második nap a szaknak megfelelő kötelező tárgyból 131-en iratkoztak, de 20-an mégsem vállalták a megmérettetést. Csütörtökön a szaknak megfelelő választott tantárgyból 144-en akartak írásbelizni, de ténylegesen csak 124-en tették meg. Ma az anyanyelvi vizsga zajlik, és jövő héten tartják a szóbeli és kompetenciavizsgákat. Előzetes eredményeket augusztus 31-én, véglegeseket szeptember 3-án hirdetnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük