Felhívás!

Röviden

A tanáraink nem remekeltek

A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség tájékoztatása alapján a címzetes állásokért szervezett versenyvizsgán, melynek írásbelije július 13-án zajlott, 366 háromszéki pedagógus vett részt, 14-en azonban menet közben visszaléptek, így a 352 dolgozat javítása után a következő eredményeket jegyez-ték: 59-en kaptak dolgozatukra 1 és 4,99 közti jegyet, túlnyomóan a testnevelés, földrajz, román szakosok, pszichopedagógusok és művészeti neveléssel foglalkozók közül. 148-an értek el 5 és 6,99 közti jegyet, amivel csak helyettesítői állást foglalhatnak el, és csak 145-en írták meg a végleges álláshoz szükséges 7 és 9,99 közti jegyet, ők a jelentkezők 31,7%-át teszik ki. Fellebbezni még ma lehet, a végső eredményeket július 27-én teszik közzé. Idén 73 címzetes pedagógusi állást hirdetett meg a megyei tanfelügyelőség, legnagyobb túljelentkezés a magyar óvónői és tanítónői, román-, angol- és tornatanári helyekre volt. A végleges katedra elnyerésének feltétele, hogy a jelölt vizsgaátlaga legalább hetes legyen, ennek kiszámításában a dolgozatjegy 75%-ban számít, az óralátogatás vagy gyakorlati próba jegye 25%-ban.

Víz nélkül maradt Zágon

Habár tegnapi lapszámunkban még arról számoltunk be, hogy Zágon községben nem adódtak problémák a vízellátásban, kedden reggel 9 órától már nem folyt víz a csapokon a község egész területén, és lapzártánkig nem derült ki, mi okozza a gondot. Kiss Augusztin polgármester szerint már előző este szünetelt a vízellátás néhány órát, reggeltől pedig teljesen megszűnt. „Szakemberek igyekeznek kideríteni a gond forrását, aztán visszaállítani a rendszert, egyelőre azonban fogalmunk sincs, mi történt. A szolgáltató nem értesített semmiről” – mondta tegnap délután az elöljáró.

Tusványosi ajánló

Tegnap megkezdődött a Tusványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, ahol ma 16 órától, a Kós Károly-sátorban, Magyarnak lenni jó! A honosítási folyamat számokban és nemcsak témában Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke beszélget.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.