Felhívás!

Röviden

Félmillió euró iskoláknak

Közel 500 ezer euró értékben érkezik európai uniós finanszírozás a bodzafordulói iskolák felszereltségének bővítésére, a kedvezően elbírált pályázatot a helyi önkormányzat nyújtotta be. A pénzből három iskolát látnak el, összesen több száz eszköz segíti majd a diákokat az interaktív tanulásban, többek között: 742 tablet, 122 laptop, 15 asztali számítógép, 19 webkamera, 59 kivetítő, 56 interaktív tábla. A közelmúltban két Kovászna megyei tanintézmény kapta meg az Európai Iskola minősítést, mindkettő Bodzafordulóról: a Mihail Sadoveanu- és a Mircea Eliade-középiskolákról van szó.

Légi bemutatót szerveznek

A Kovászna Megyei Prefektúra kérésére a nemzeti lobogó napján a sepsiszentgyörgyi katonaság különböző programokkal várja az érdeklődőket. Szombaton, június 25-én 19 órától a román katona emlékművénél szerveznek ünnepséget, vasárnap, június 26-án 10 órától ugyanott légi bemutatót tartanak brassói pilóták.

Búcsú Hilibben

Keresztelő Szent János születésnek ünnepe előtt, csütörtökön búcsút tartanak Gelence fíliájában, Hilibben. A kis településen a nyugalmazott Szabó Gyula székelyvágási plébános celebrálja a 11 órakor kezdődő szentmisét.

A matek is rendben ment

Az érettségi második napján a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból írtak dolgozatot a középiskolai végzősök: a Kovászna megyei tanfelügyelőség közleménye szerint a reál szakosok közül az 558 tanulóból 552-en jelentek meg, ők matematikából írtak, a humán profilú osztályok tanulói közül csak egy hiányzott, 390-en megírták dolgozatukat történelemből. Csalásért senkit nem kellett kizárni, a vizsga incidensek nélkül zajlott le.

Vár a kórház!

Személyzethiány van a megyei kórházban, így a következő hetekben 39 asszisztensi, 22 ápolói, 18 takarítói és 6 beteghordozói munkára tartanak versenyvizsgát. A vizsgakövetelményekről, feltételekről, valamint az időpontokról a megyei kórház internetes oldalán (www.spitfog.ro) lehet tájékozódni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.