Felhívás!

Felelőtlen sofőrök

Június 17–19. között a közúti rendőrség fokozottan ellenőrzött Kovászna megyében, nem eredménytelenül: két bodzafordulói sofőrt ittas vezetésen értek tetten, egy sepsiszentgyörgyi autóvezető erre is rátett egy lapáttal, ugyanis metamfetamin fogyasztása után ült a kormány mögé.

Az említett időszakban a rendőrség 113 esetben bírságolt, összesen 36.600 lej értékben, 95-öt a közúti forgalomra vonatkozó jogszabályok megsértése miatt róttak ki.

Pénteken, június 17-én 8 órakor állítottak meg a bodzafordulói rendőrök a város területén egy haszonjárművet, amelyet egy 37 éves férfi vezetett. Az ellenőrzés során a leheletén alkoholszagot észleltek, ezért alkoholszondába fújatták, az eredmény 0,80 mg/l volt. A sofőrt vérvételre kísérték a véralkoholszint pontosabb megállapítására, mindenképpen felelnie kell a törvény előtt ittas vezetés miatt.
Június 18-án 22.30 óra körül a megyeszékhelyi rendőrök a Kálvin téren állítottak meg ellenőrzésre egy személygépkocsit. A 27 éves sofőrt alkoholszondába fújatták, a teszt negatív eredményt hozott. Nem így a drogteszt, amely kimutatta: a fiatal pszichoaktív szer, pontosabban metamfetamin hatása alatt állt. Őt is vérvételre vitték, további tesztek elvégzése céljából, az eljárást nem ússza meg.

Ugyancsak szombaton ismét egy bodzafordulói sofőr került célkeresztbe: egy személygépkocsi lesodródott az úttestről, így derült ki, hogy vezetője ittas volt. 22.30-kor vették észre a rendőrök, hogy az út menti sáncban van egy autó, a kormány mögött ülő 33 éves férfi alkoholszonda-eredménye 0,45 mg/l volt, a szokásos eljárás szerint tőle is vért vettek további tesztek elvégzése érdekében, eljárás indul ellene.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.