Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Öregfiúk játszanak
Idén is elmaradnak Szentkatolna község falvaiban a falunapok, ellenben szombaton ünnepséget tartanak. A szentkatolnai futballcsapat megalakulásának 120. évfordulóját ünneplik, arra várnak szeretettel mindenkit 12 órai kezdettel a helyi futballpályára. A gyülekezőt követően ünnepi megnyitó és koszorúzás szerepel a programban, amit öregfiúk párharca követ: a szentkatolnai öregfiúk ellen a kézdiszentlélekiek lépnek pályára. A meccset baráti beszélgetés, közös étkezés követi, a szervezők 21 órára tervezik a program végét.

Népszerű utcagyűlések
Jénáki Csongor, Lemhény polgármestere régóta tervezte az utcagyűlések bevezetését, ám a járványhelyzet ezt hosszú ideig meghiúsította. A minap azonban az elöljáró jó hírekkel szolgált az ügyben. „A tizenhat tervezett találkozóból tizenhármat már megejtettünk, a közeljövőben három további helyszínen hallgatjuk meg az adott utcák lakóinak kérelmeit, panaszait, azokat helyben szemrevételezzük, nyilvántartásba vesszük, és fontosságuk sorrendjében, meg lehetőségeink függvényében orvosoljuk. A visszajelzések pozitívak a lakosság részéről, hiszen a falugyűlésektől eltérően itt részletesebben foglalkozhatunk az adott problémákkal”, fejtette ki.

Motoros találkozó
Hévégén, szombaton és vasárnap immár 17. alkalommal kerül sor az Erdővidéki Turul Motorosklub által szervezett motoros találkozóra. Ennek színfoltja ezúttal is a motoros felvonulás lesz, melyet szombaton 12 órától tartanak Barót utcáin. A motorosok 10 órától a város központi parkolójában gyülekeznek, aztán a felvonulás után a setétpataki panzióhoz vonulnak, ahol szórakoztató rendezvényekkel folytatódik a találkozó.

Önkéntes tábor
A gyulafehérvári Caritas Young Caritas csapata július 10-14. között idén is megszervezi az önkéntes tábort, melynek helyszíne ezúttal a Hargita megyei Szelterszfürdő lesz. A tevékenység magába foglalja a felújítási munkálatokat, tereprendezést, környezetvédelemi és más, gyermekeknek szánt vakációs programok szervezését, idősekkel való foglalkozást. 16 éven felüli fiatalok jelentkezhetnek a Young Caritas Facebook oldalán elérhető regisztrációs linken június 20-ig.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük