Felhívás!

RÖVIDEN

Kamionnak ütközött
Hétfő este hét óra körül értesítették a közlekedési rendőröket, hogy a 11-es ország­úton, Nyujtód és Lemhény között sérüléssel járó közúti baleset történt. A hatóságiak megállapították, hogy egy 28 éves nő előbb nekiütközött az út szélén állomásozó kamionnak, majd az ütközés erejétől egy ellenkező irányból közlekedő furgonnak csapódott. A személyautó vezetője megsérült, ezért a mentősök kórházba szállították. A balesetben érintett sofőröket megszondáztatták, a teszt eredménye alapján egyikük sem fogyasztott alkoholt. A környéken több mint két órán át nehézkes volt a forgalom.

Önkénteseket toboroznak
Országos szinten, így Kovászna megyéből is önkéntes tartalékosokat toboroz a védelmi minisztérium. A szaktárca közleménye szerint 900 helyet lehet betölteni; tartalékos tiszteket, tiszthelyetteseket, altiszteket, katonákat várnak, az érdeklődők a megyei katonai központokban nyújthatják be kérelmüket. Kovászna megyében 15 helyet szeretnének betölteni. Aki hivatásos katona lenne a román hadseregben, abban a megyében kell laknia, ahol a meghirdetett helyre jelentkezik. Legalább 18 évesnek kell lennie, de nem lehet több 45 évesnél. A jelentkezőket tesztelik, felmérik fizikai és pszichológiai állapotukat, és egy interjún is részt kell venniük. Akiket kiválasztanak, azok a kiképzést követően fizetést kapnak az államtól.

Segély a végzősöknek
Jelentkezhetnek a megyei munkaügyi hivatalokban azok a középiskolai, posztliceális vagy egyetemi végzősök, akik a tanulmányaik befejezését követő 60 napban nem tudtak elhelyezkedni. A különböző szolgáltatások mellett a végzősök munkanélküli segélyre is jogosultak, ennek összege idén 267,75 lej. A támogatást hat hónapig kapják, feltétele viszont, hogy ne kezdjék meg tanulmányaikat egy új képzési formában, illetve ne utasítsák vissza a közvetítő iroda által számukra felkínált munkahelyet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.