Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Rádőlt a kamion

Tegnap Szentkatolnán rádőlt egy tehergépkocsi egy 45 éves férfira. Az illető a saját udvarán javította éppen a gépet.

A helyszínre 2 roncsokból való kiszabadításra szakosodott egység, illetve a rohammentősök,
a megyei mentőállomás szakemberei siettek – tájékoztatott érdeklődésünkre Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője. Tőle tudtuk meg, hogy végül az orvosi csapatnak roncskivágás nélkül sikerült hozzáférnie az áldozathoz, akit újra kellett éleszteni. A sebesültet 25 perc után sikerült újraéleszteni, így egy SMURD-helikoptert is a helyszínre vezényeltek, ezzel szállították el a férfit Marosvásárhelyre, további orvosi beavatkozásokra. 

Népszerű a zöldövezetszépítés

Közel 80 kérés érkezett Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának lakónegyedi zöldövezetszépítési programjára. A tulajdonosi társulások idén is pályázhattak a városházán azért, hogy szebbé tegyék a lakónegyedi zöldövezeteket, április végéig 78 kérést nyújtottak be, s ugyanennyi részesült pozitív elbírálásban a program keretében.


Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala már tíz éve támogatja a lakónegyedi tulajdonosi társulások munkáját a Lakónegyedi zöldövezetszépítési program által, amelynek keretében díszfacsemetéket, cserjéket, élő sövényt, padokat, kerítést, virágo­kat, fűmagot és termőföldet lehet igényelni legtöbb 1.500 lej értékben. Az összeg 80 százalékát az önkormányzat, 20 százalékát pedig az igénylő fedezi.
Annak ellenére, hogy az idén későn érkezett meg a tavasz, a leadott 78 igénylés azt bizonyítja, hogy a lakók fontosnak tartják, hogy rendezettebb, szebb legyen a zöldövezet a lakókörnyezetükben. A kérésekben egyenlő arányban szerepeltek padok, virágok, fűmag, termőföld és díszfacsemete. Az igényelt javakat a városi kertészetnél (Árkosi út 22. szám) lehet átvenni, ezek elszállítása, a növények elültetése és gondozása, a kerítés és a padok felszerelése és karbantartása a kérelmező feladata.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások