Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

RÖVIDEN

Rablótámadás
Szombaton értesítette a sepsiszentgyörgyi rendőröket egy férfi, hogy éjjel fél kettő körül, miközben éppen hazafelé tartott az 1918. december 1. sugárúton, fizikailag bántalmazta őt egy ismeretlen személy, ugyanakkor a mobiltelefonját is ellopta. Az ütések nyomán a férfinak eltörött az orra, kitörött egy foga és felszakadt az ajka, 12–14 napos orvosi ellátásra szorul. A rendőrök vasárnap azonosították a feltételezett elkövetőt egy 17 éves fiatalember személyében, akit 24 órára őrizetbe vettek, és minősített rablás vádjával állítanak bíróság elé. A hatóságok megtalálták nála az ellopott telefont, és visszaszolgáltatták az áldozatnak – közölte a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság.

Tűzoltók 3 napja
A háromszéki katasztrófavédelmi hatóság beszámolója szerint az április 29. , 30. és május 1. időszakban a megye területén összesen 47 helyszíni beavatkozás került a katonai tűzoltóság alakulatainak, szolgálatos csoportjainak jegyzőkönyveibe. Az időszak egybeesett a Szent György Napok záróakkordjaival, és a hagyományos majálisozással, munkaünneppel is. A katonai tűzoltóság keretében működő SMURD rohammentő szolgálatot 26 alkalommal riasztották, több személyt kellett sérülés vagy egyéb egészségi problémák miatt kórházba szállítani. Volt egy tarlótűz is Réty övezetében. A tűzoltóság csoportjai jelen voltak egy sporteseményen és a szentgyörgyi városnapok tűzijátékain is. Az említett időszakban 13 ellenőrzést is tartottak, eközben a tűzmegelőzés főbb tudnivalóiról tájékoztatták az érintetteket, megnézték, hová kell tűzoltópalackot elhelyezni, illetve hol kell cserélni a készülékeket.
Románia Katasztrófavédelmi Főfelügyelősége is közzétette az elmúlt hétvége mérlegét, e szerint országos szinten 3864 sürgősségi beavatkozásra került sor, ennek csaknem fele elsősegélynyújtás volt, 144 tűzeset, 19 pedig közúti autóbaleset, ahol embe-reket kellett kiszabadítani roncsolódott járművekből. A 3864-os esetszám 119-cel kevesebb a tavalyi hasonló időszakban jegyzett számnál.

Megemlékezés
Az egykori Háromszék vármegyei Izraelita Hitközösség tagjai deportálásának (1944. máj. 3.) 78. évfordulója alkalmával a sepsiszentgyörgyi zsidó közösség holnap 17 órakor megemlékezést tart a Vojkán utcai zsidó temetőben levő Holokauszt Áldozatainak Emlékfalánál. Találkozó a temető bejáratánál.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.