Felhívás!

Röviden

Jól keresnek az infósok

Nemrég közzétett statisztikai adatok szerint 2020-ban Kovászna megyében 3446 lejt ki a nettó átlagfizetés az IT szektorban. Ez ugyan lényegesen elmaradt a 6191 lejes országos átlagtól (ez körülbelül az országos átlagfizetés kétszerese volt), de 40 százalékos emelkedést jelentett az egy évvel korábbi állapothoz képest, miközben az országos átlag 2019-hez képest alig 10 százalékkal emelkedett. Ugyanakkor a háromszéki informatikusoknál csak a bukaresti, Kolozs, Ilfov, Olt, Dolj, Iași, Temes, Máramaros, Szeben és Brassó megyei informatikusok kerestek jobban, a szomszédos Hargita megyeiek például alig 2140 lejt tehettek zsebre, a Maros megyeiek pedig 3442 lejt.

 

Négy jelentkező

Kinyitották a kézdivásárhelyi, ún. DAC-tó szabadidőközponttá való átalakítására vonatkozó kivitelezési versenytárgyalásra letett ajánlatokat. A licitre négy cég jelentkezett, nagy értékű beruházásról van szó. A projekt párhuzamosan fut az egykori Székely Katonanevelde teljes körű felújításával, egy pályázaton nyert finanszírozást az önkormányzat. A patinás épület felújítását a Conico Rt. végzi.

 

Újra meghirdetett munkálat

Hétfőn ismét felkerült az elektronikus közbeszerzési felületre a kézdivásárhelyi járóbeteg-rendelő kibővítése. A munkálatra eddig nem került jelentkező, a cégek állítólag a megnövekedett építőanyag-árak miatt keveslik az önkormányzat által kínált pénzt.

 

Folyamatosan alkalmaznak

Új állások nem nagyon vannak, de a korábban meghirdetett munkahelyekre folyamatosan alkalmaznának a Kovászna megyei cégek. A megyei munkaügynél meghirdetett 365 állás majdnem mind ugyanaz, mint néhány héttel korábban, a legtöbb állást továbbra is a különböző gyárakban lehet betölteni. A megye minden ruhaipari gyárába keresnek munkásokat, de nagy a kereslet a csomagolóiparban is kézi csomagolók iránt. Szakképesítés nem szükséges, a cégek vállalják a betanítást. Beindult az építőipar is: kőműveseket, segédmunkásokat, ácsokat, asztalosokat keresnek különböző cégek. Az állásokról érdeklődni a Munkaerő-foglalkoztatási Hivatalban lehet, illetve a 0267.312.157-es telefonszámon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.