Felhívás!

Jön a farsang Bölönbe

Jön a farsang Bölönbe Kovászna megye

Bölönben is elfogadták az idei költségvetést. Mint arról Ferencz Zoltán alpolgármester tájékoztatott, egy már régebb dédelgetett tervüknek szeretnének idén nekifogni, éspedig az iskola manzárdosításának.

Ebbe most belepótolt az Országos Befektetési Társaság (CNI), így reményeik szerint hamarosan kiírhatják a munkálatra a közbeszerzési eljárást. Ugyanehhez a társasághoz egyébként több pályázatot is letettek, továbbá a falu vízhálózatának bővítése és szennyvízhálózatának kiépítése is napirenden. Utóbbira Nagyajtával közösen pályáztak a Saligny-programban.

A bölöni híres farsangtemetést szombaton tartják. Akácsos Zsolt szervező tájékoztatása szerint a felvonulás 9.15-kor kezdődik a faluközpontbeli Erzsébet parktól, ahol 9 órakor a megnyitót is tartják, a falu bejárása után pedig ugyanoda érnek vissza, és égetik el a bábukat 16 órakor. Érdemes a vidám farsangolókkal tartani, mert a fiatal szervezők évről évre erőfeszítéseket tesznek, hogy a falu ezen hagyományos népszokása ne maradjon el, támogassuk őket részvétellel és egy kis aprópénzzel, amit a rojtos ruhájú farsangi kísérőknek lehet átadni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.