Felhívás!

Röviden

Tűz Nyujtódon

Lapzártakor kaptuk a hírt, hogy tűz ütött ki Nyujtódon. Tolvaj Marius, a Kovászna Megyei Készenléti Felügyelőség szóvivője arról tájékoztatott, egy gazdaságban egy melléképület ég (ennél pontosabban nem tudta megmondani), két csapat vonult ki a helyszínre oltani. Közölte, nem áll fenn a veszélye annak, hogy a tűz átterjedjen más épületekre. 

Megjött a kisvonat

Örvendetes hírként jelentette be Demeter János, a Vadon Egyesület igazgatója, hogy megérkezett az egyesülethez az a kisvonat, amellyel Sugásfürdőre szállítják majd a gyerekeket, a turistákat, de akár városnézésre is bevethető lesz majd. Adventi időszakban és újév tájékán biztosan beüzemelik a megyeszékhelyen a gyerekek, családok örömére, a továbbiakban pedig a síszezonban számítanak nagyobb igénybevételre (a hó függvényében). 

A környezetőrség nem alszik

A Kovászna Megyei Környezetvédelmi Felügyelőség 315 betervezett és rajtaütésszerű ellenőrzést végzett Háromszék területén év elejétől november végéig. Ebből 53 helyszíni vizsgálat történt feljelentések nyomán, 38 esetben más szervekkel közösen vettek részt őrjáratokban, 82 esetben ténylegesen a környezetvédelmi törvények betartásának módját ellenőrizték. A naptárszerűen betervezett ellenőrzés közül 80 volt tematikus. A leggyakrabban észlelt törvénysértések: a környezetvédelmi tanúsítványok hiánya és a környezetvédelmi alapra vonatkozó nyilatkozatok iktatásának elmulasztása, valamint hulladékok nem megfelelő helyeken való elhagyása, hulladékok engedély nélküli égetése, továbbá ezek szállítására vonatkozó előírások megszegése. A tizenegy hónap alatt 51 pénzbírság összege elérte a 638 ezer lejt, ezen kívül volt 27 írásbeli figyelmeztetés, ahol az érintettek határidőket kaptak a rendellenességek kiküszöbölésére. Kilenc vállalkozás működési engedélyét felfüggesztették, környezetszennyező, veszélyes anyagok engedély nélküli szállítása miatt elkoboztak három lovas szekeret és egy teherszállító gépkocsit. Egy esetben kezdeményeztek bűnvádi eljárást. (bl) 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.