Felhívás!

Újabb vándorbölcsőt adtak át

Újabb vándorbölcsőt adtak át Kovászna megye

Vasárnap újabb vándorbölcsőt adtak át Baróton, ezúttal a református templomban, a délelőtti istentisztelet alkalmával.

Mint ismeretes, a Vándorbölcső Program egy magyar kezdeményezésű, nemzetközi hagyományőrző szociális mozgalom, mely fabölcsők adományozásával kisközösségeket ösztönöz arra, hogy a gyermekeket vállaló családoknak kiemeltebb figyelmet szenteljenek.

Demeter Zoltán, a program erdővidéki koordinátora elmondta, immár tizennegyedik alkalommal részesül vándorbölcsőben erdővidéki család, ezúttal a bölcső Kolumbán Imre Lóránt és Kolumbán Bíró Beáta baróti házaspár másfél hónapos harmadik fiát, Kendét fogja ringatni.

A bölcsőátadási ünnepség keretében Demeter Zoltán először virágcsokorral köszöntötte az éppen születésnapját ünneplő édesanyát, majd beszélt röviden a 2012-ben indult vándorbölcső programról, mely, mint mondta, „a magyarság élni akarását jelképezi”.

– Azóta több mint 100 bölcső talált gazdára – fogalmazott Demeter, hozzáfűzve, hogy Erdővidéken általában a harmadik vagy a negyedik gyermeküket váró családok kaptak vándorbölcsőt, de kivételes esetben első vagy második gyermeküket váró fiatal házaspárok is részesültek benne. Azt is elárulta, hogy a következő vándorbölcsőt Erdővidéken februárban, Felsőrákoson adják át. Egy-egy ilyen vándorbölcső általában egy fél évet van egy családnál, aztán a szülők továbbadják. Jellegzetessége a bölcsőknek, hogy mindegyik visel egy nevet is, a mostani, Szent Antal-bölcsőt Demeter László és neje, Katalin adományozták.

Demeter Zoltán azt kívánta a szülőknek, hogy használják egészséggel a vándorbölcsőt, majd a református gyülekezetnek is köszönetet mondott, hogy lehetőséget teremtettek az ünnepi bölcsőátadásra. Ugyanakkor köszönetét fejezte ki azért is, hogy az aznapi perselypénzt a református gyülekezet is felajánlotta egy nemes célra, a mozgássérült Péter Csaba házának építésére, mely folyamatban van Baróton, s mely építkezés kezdeményezője és mozgatója ugyancsak Demeter Zoltán. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. december 7., 11:58
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Na most engedjek meg,hogy hanyjak.Vagy legalabb legyen hanyingerem.Mi alapjan osszak ki ezt a bizonyos bolcsot???Miert nem kapjak meg egyszeru emberek,anyak,csaladok? Ez is partvonalon megy?Vagy bonusz a harmadik gyerekre? Akkor miert nem utaljak olyanoknak,akik mar tobbszor szultek,mint 3?Szoval idiotasag az egesz

 • User
  Dátum: 2021. december 7., 11:17
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Ha a harmadik gyerek utan adnak,akkor miert kerult eloszor szulo anyukakhoz is? Ja,RMDSZ?Tudok Szaldoboson magyar csaladot eleget,akiknek 3-4-5 gyerek vam,megsem voltak kituntetve.Szoval csalas,politika az egesz.

 • User
  Dátum: 2021. december 8., 23:54
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Legyen szemetek a látásra és fületek a hallásra! Bárhol, ahol rákeresel, írja, bárhol, ahol bölcsőátadás történik elmondják, hogy a vándorbölcsőket három vagy többedik gyereküket váró családok “igényelhetik”, tehát kérni lehet/kell, és nem csak úgy osztogatják. A program egy pártok feletti, független nemzeti kezdeményezés, amelynek az a célja, hogy népszerűsítse a három és többgyermekes családmodellt a Kárpát medencében.