Felhívás!

Röviden

Zsarolt az iskolaigazgató

Szerdán a sepsiszentgyörgyi ügyészség elrendelte a bűnügyi eljárás megkezdését az egyik megyeszékhelyi líceum igazgatója, M. I. ellen, zsarolás bűntette miatt. A vádlottat 60 napos bírósági felügyelet alá helyezték, ugyanakkor megtiltották neki, hogy ezen időszak alatt folytassa igazgatói tevékenységét. A nyomozószervek megállapították, hogy 2020. március 4-én M. I. az irodájába hívatta a sértettet, B. J. C-t, majd igazgatói hatalmával visszaélve megfenyegette, és arra próbálta rávenni, hogy mondjon le az iskolában betöltött tanári állásáról, amelyet a sértett jogszerűen, versenyvizsga útján nyert el, annak érdekében, hogy az állás szabadon maradjon egy, a vádlott által támogatott személy számára. Az ügyészség folytatja a nyomozást az ügyben. (fá)

Megszavazták a támogatást

A sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal által év elején lebonyolított ifjúsági konzultáció alkalmával derült ki, hogy a fiatalok igénylik a lakhatásuk segítését. Erre válaszul a helyi önkormányzat legtöbb 50 eurónyi támogatást ad azoknak a 18–35 év közötti fiataloknak, akik hivatalos szerződéssel bérelnek lakást a városban, mert itt élnek, tanulnak vagy dolgoznak. További feltételeknek is teljesülniük kell az igénylők esetében: legalább szak- vagy a középiskolai végzettségük kell legyen, nem lehetnek társtulajdonosai egy lakásnak, illetve nem lehetnek a rokonai a főbérlőnek, és nem tartozhatnak az önkormányzatnak. A lakbértámogatás nem haladhatja meg a bérleti szerződésben feltüntetett ár 25%-át. A programot decemberben hirdetik meg. (bt) 

Új villanyrendőrök

Hozzáfogtak az új, nyomógombos jelzőlámpák felszereléséhez Sepsiszentgyörgyön. Négy jelzőlámpát szerelnek fel az Oltmező utcában: egyet-egyet a tejgyárnál és a barkácsáruház előtt, kettőt pedig a bevásárlóközpont szomszédságában. Nyomógombos jelzőlámpák kerülnek a Păiș David hadnagy úton található négy gyalogátjáróhoz is, az Állomás negyedi ismeretlen román katona szobra előtti és a Kis utca melletti átkelőhelyhez, illetve két jelzőlámpát szerelnek fel a város Brassó felőli kijáratánál található gyárakhoz. A forgalomirányító berendezéseket december végén helyezik üzembe.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.