Felhívás!

Teljes megújulás

Teljes megújulás Kovászna megye

Több kis utca felújítására, illetve az ahhoz szükséges megvalósíthatósági tanulmány jóváhagyására bólintottak rá a mai ülésen a sepsiszentgyörgyi helyi tanács tagjai.

A Csíki negyedi, mindössze 120 méteres Új utca felújítása magában foglalja az ivóvíz- és szennyvízvezetékek cseréjét, az út alapozását és aszfaltozását, valamint a közvilágítás modernizálását. Egy másik megcélzott mellékutca a mindössze 110 méteres Kút utca, amely jelenleg köves földút, ahol járdák sincsenek, így az aszfaltozás mellett ezek kialakítására is sor kerül, ide is modern közvilágítást terveznek. A befektetés értéke 1.324.448 lej.

Ugyanakkor a 180 méteres Textil sétány felújítására is elő van irányozva közel 1,7 millió lej, ebből szintén teljes gáz-, villany- és víz- szennyvízvezeték-cserét végeznek el, esővíz-elvezető csatornákat építenek, új járdák is készülnek, és az útburkolatot is újraöntik. Ugyanígy járnak el a Horgász utcából leágazó Bárányka utca esetében is.

Tóth-Birtan Csaba alpolgármester szerint 2022 tavaszán kerülhet sor a kivitelezők kiválasztására, a munka nyáron kezdődhet, ha minden olajozottan megy. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások