Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Gyűjtés Benedeknek

Ismét összefogott a sepsiszentgyörgyi közösség, az elmúlt évben már másodszorra is, hogy Dr. Kovács Benedek állatorvos kezelésére segítsenek összegyűjteni a megfelelő összeget. A 41 éves Bencét két éve diagnosztizálták agydaganattal, azóta két műtéten is átesett, legutóbb három hete műtötték. A személyre szabott kezelését Budapesten állították be az orvosok, ennek ára havi mintegy 4000 euró. A kezelést legalább fél évig kell kapnia Bencének, a költségeket azonban nem fedezi a biztosítóház.
A sepsiszentgyörgyiek azonban összefogtak, és az elmúlt héten már sikerült összegyűjteni egy nagyobb összeget, de a gyűjtést folytatják. A közösségi médiában külön csoportot is létrehoztak, ahol licitet indítottak a helyi művészek, kézművesek, szolgáltatók, akik termékeiket kínálják eladásra, a legtöbbet ajánló vásárló által küldött összeget pedig átutalják a család számlájára. Ugyanakkor minden hétvégén úgynevezett kávézást is szerveznek, amikor minden megivott csésze kávé árát szintén Bencének küldik. Utalni, adományozni a következő felületeken lehet: Revoluton a @kovacs6dj elérhetőségen, valamint a következő bankszámlaszámra: RO20INGB0000999901386390 Benedek Kovacs néven; Bank: INGB Centrala; Pénznem: lej (Ron); Swift-kód: INGBROBU. (bi) 

Online karácsonyi műhely

A sepsiszentgyörgyi Napsugár Egyesület online karácsonyi műhelyt szervez, a december elsején induló projekt karácsonyig tart, és megszólítja a gyerekek mellett a felnőtteket is. Az adventi tevékenységeket az online térben szervezik meg, az egyesület Facebook-oldalán naponta osztanak meg különböző karácsonnyal kapcsolatos kézműves tevékenységet, játékot, dekorációs ötletet, sütési tippeket. A cél az, hogy minél többen bekapcsolódjanak az ünnepi előkészületekbe, és együtt várják a karácsonyt. Az eseményt tavaly is szintén hasonló módon szervezték meg, és akkor is sikeres volt – mondta Rácz Anna óvónő. A különböző adventi kézműves tevékenységeket videókban is bemutatják, amelyek bármikor visszanézhetők és elkészíthetők otthon is. A szervezők játékot is indítanak, melynek részleteit december elsején közlik a közösségi oldalukon. (bi) 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük