Felhívás!

Röviden

Röviden Kovászna megye

Oldalára borult az autó

Kedden délután értesítették a sepsiszentgyörgyi rendőrséget, hogy a Vojkán és a Szarvas utcák kereszteződésénél sérüléssel járó közlekedési baleset történt. A helyszínre kiérkezve a rendőrök megállapították, hogy két személygépkocsi ütközött össze. A baleset nyomán egy 69 éves nő – az egyik autó sofőrje – megsérült, ezért kórházba szállították orvosi ellátás céljából. Mindkét járművezetőt megszondáztatták, mint kiderült, egyikük sem fogyasztott alkoholt. (fá)

Változott az ügyfélfogadás!

A Kovászna Megyei Vészhelyzeti Bizottság október 24-i 116-os számú határozata értelmében, közintézményekbe csak abban az esetben szabad belépni, ha az illető rendelkezik Covid19 elleni oltásigazolással, az elmúlt 180 napban átesett a betegségen vagy negatív tesztet tud felmutatni. A PCR-teszt érvényessége 72 óra, az antigén gyorsteszt érvényessége 48 óra. A tegnapi törvénymódosítás értelmében azonban kivételt képeznek azok a személyek, akik büntetést fizetnek be vagy szociális ügyben járnak el (pl. fűtéstámogatásra tesznek le kérést). Minden ilyen ügyintézést a hivatalba való belépéskor kell jelenteni a kapusszobában, ahol eligazítást adnak.

Dénes István-emléktúra

Október 30-án, szombaton egy 19 kilométer hosszú túrát szervez a baróti Elveszett Világ Természetvédelmi-, Turista és Barlangász Egyesület egykori elnöke, Dénes István emlékére. A kirándulók útja idén Alsórákos környékére vezet, ahol Berszán József és Szász Árpád vezetésével kimennek az alsórákosi vulkáni kráterhez és a Smaragd-tóhoz, miközben elhaladnak a méltán híres, országosan is védett alsórákosi bazaltoszlopok mellett. A részvételi szándékot legkésőbb péntek délig jelezni kell a 0746.089.140-es telefonszámon. (bf)

Tizenöten hunytak el az elmúlt héten

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház heti jelentése szerint nincs fertőzésgyanús beteg a kórházban, ellenben 85 személyt kezelnek Covid19-diagnózissal. A fertőzőosztályon 71 pácienst ápolnak, köztük két gyereket is. A betegek állapota közepesen súlyos és súlyos, közül mindössze három személy kapta meg a Covid19 elleni védőoltást. A sebészeti osztályon 5 eset van ellátás alatt, viszont kilenc beteg szorul intenzív terápiás ellátásra, az állapotuk kritikus, közülük 3 van intubálva. Az elmúlt héten 32 páciens hagyta el a kórházat, akit Covid19 diagnózissal kezeltek. Ugyancsak ebben az időszakban 15 haláleset történt a kórházban, amely összeköthető az új koronavírussal való fertőzéssel. Az elhunyt személyek életkora 52 és 94 év között volt, 12 Kovászna megyei, 2 Brassó megyei, 1 Maros megyei beteg hunyt el a megyei kórházban. (bús)

Kinek mi a fontos?

Legújabb polgármesteri mandátumának első egy évét összegezve Antal Árpád Otthonváros címmel minden szentgyörgyi családnak eljuttat egy füzetet, mely az elmúlt időszak közösségi szempontból fontos történéseit, munkálatait összegezi. Ami a jövőt illeti, a Sepsi 2030 – Gödri Ferenc Városfejlesztési Terv kidolgozásához a lakosság véleményét is megismerné az önkormányzat. Ezért az említett füzetben egy kérdőív is található, amelyen bárki megjelölheti, milyen irányú fejlesztéseket látna a legszükségesebbnek a közeljövőben a megyeszékhelyen. Az elöljáró arra kéri a helyi lakosokat, töltsék ki és juttassák el ezt a kérdőívet az alábbi begyűjtőhelyekre a november 17-i határidőig: központi Bertis Gold és Amigo, Sugás Áruház: Profi bejárata, Állomás negyedi Bertis és AMK, Stadion utcai Bertis, Benedek Elek utcai Kovamat, szemerjai Bem Balogh, piaci Merkúr, Grigore Bălan utcai Bertis és Bertis Gold, Csíki negyedi Bertis és Amigo, Sepsi Value Centre bejárata, Dózsa György utcai személyi nyilvántartó osztály. (bt)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.