Felhívás!

Röviden

Két osztály koronavírus-gyanús

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Líceum két kilencedik osztályának diákjai koronavírus-gyanúsak. Bejan András igazgatótól megtudtuk: ma tesztelik az egyik osztályt, azon diákok, akiknek a vizsgálati eredménye negatív lesz, természetesen látogathatja az órákat. A többiek online oktatásra tér át, a másik kilencedik osztály tanulóit a következő napon tesztelik. 

Szívünk napja

A Sepsiszentgyörgyi Szívbetegek Egyesülete a szív világnapja alkalmából szervezi meg a Szívünk Napja 2021. lakossági egészségmegőrző rendezvényt. Programként kardiovaszkuláris szűrővizsgálatok, szakmai előadások és kerekasztal-beszélgetés lesz a résztvevők számára. Az előadások témája a szívbetegségek pszichoszociális vonatkozásai és a befolyásolható kockázati tényezők, életminőség javítása. Meghívottak: dr. Tatár Márta, dr. Baki-Jákó László, dr. Halmágyi Ildikó, dr. György-Szakács Lenke, dr. Albert István. Az eseményre szerdán 17 órától kerül sor a Sugás Kertben. 

Okos hulladékgyűjtő sziget

Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a TEGA Rt. köztisztasági vállalat egy korszerű, szelektív hulladékgyűjtő szigetet helyezett ki a Stadion utcában, amelyet ma üzemelnek be. Az új, innovatív rendszer környezetbarát, egyszerű és költséghatékony módon teszi lehetővé a szelektív hulladékgyűjtést. A mérleggel és vonalkódolvasóval ellátott hulladékgyűjtőt tesztelés céljából szerezte be Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala. A konténerhez hasonlító szelektív szemétgyűjtő a Stadion utca környékén élő tömbházlakókat szolgálja ki. Az önkormányzat a jövőben még több hasonló hulladékgyűjtő beszerzését tervezi.

A több bedobónyílással rendelkező, teljesen automata berendezést csak a személyre szóló, QR kóddal ellátott zsákkal lehet használni. A TEGA Rt. köztisztasági vállalat a lakók rendelkezésére bocsát háromféle, szelektív, vonalkóddal ellátott hulladékgyűjtő zsákot, a megtelt zsákokat előbb a leolvasópanelhez kell tartani, majd a megfelelő nyílásokba bedobni. A hulladékgyűjtő zsák segítségével laká­son­ként azonosítható, hogy ki milyen szelektív hulladékot helyezett el a tárolóba, ennek alapján a köztisztasági vállalat differenciált díjszabást alkalmazhat majd a számlázás során. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.