Felhívás!

RÖVIDEN

Ösztöndíjra pályázhatnak

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács a budapesti Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából 87 ösztöndíjat hirdet meg Kovászna, Hargita, Maros, Brassó és Bákó megyékben VI–XII. osztályosoknak, tehetséges, ám anyagiakban korlátozott diákoknak. A tanulmányi ösztöndíj értéke 100 ezer forint, ezt a támogatott egy összegben kapja meg a 2021–2022-es tanévben. A támogatás az Ady Endre ösztöndíjprogram keretében valósul meg, a Nemzeti Tehetségalap finanszírozásával. A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. november 12., péntek. A pályázattal kapcsolatos részletekről az SzTT oldalán lehet tájékozódni, a  https://www.tehetsegpont.ro/hu/ címen.

Kincskereső program

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács meghirdeti a Székelyföldi Kincskereső interdiszciplináris programot; iskolán kívüli, csoportos készségfejlesztő tevékenységeket Kovászna, Hargita, és Maros megyékben, elemi, gimnáziumi és líceumi tagozatos diákoknak. A „kincskeresés” a Szülőföld jobb megismerését célozza, változatos módon: épített örökség dokumentálása, a múlt megörökítése interjúkkal idős emberekkel, fotódokumentáció készítése, a környék forrásainak felkutatása és rendbetétele stb. A csoportok tevékenységét munkanapló rögzíti, amely kötelező melléklete a többhónapos folyamatot összegző beszámolónak. A legsikeresebb „kincskeresők” értékes könyvjutalomban részesülnek, a nyertes csapat pedig ingyenes táborozáson vesz részt Magyarországon. A benevezés részleteiről az SzTT oldalán lehet tájékozódni:  https://www.tehetsegpont.ro/hu/, a csoportok benevezési határideje szándéknyilatkozattal: október 18. (SzTT hírszolgálat)

Fiatal tehetségek

Többszörös túljelentkezés volt az ötödik osztályt kezdő gyerekek körében a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjának válogatóján. A szervezők arra törekedtek, hogy minél alaposabban megismerkedhessenek a jelentkezőkkel, és minden kompetenciaterületen felmérhessék tudásukat, ügyességüket – tájékoztatott Baróthi Johanna, régióvezető. A programba végül 25 gyerek került be. Az évindító csapatépítőt szeptember 25-én tartják, az első képzés október 2-án kezdődik, a csoportokra kéthetente kerül sor.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.