Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Villámcsapás okozott tüzet

Tegnap a Kézdivásárhelyre lecsapó záporos, villámlással tarkított időjárás áldozata lett egy oroszfalvi, építés alatt lévő lakóház. A 14 óra körüli, kevés esővel, de annál több menydörgéssel járó időjárás során egy villám belecsapott egy lakóházba, nem messze a volt szövetkezeti üzlettől. Az ingatlan pillanatok alatt lángra lobbant, szerencsére a környező házakban nem esett kár, bár azon a helyen sűrűn vannak építmények. A helyiek a tűzoltók érkezéséig maguk próbálták a tüzet oltani, de az új építmény tetőszerkezetét így sem sikerült megmenteni. (lob)

Gyalogost sodort el

Vasárnap 20 óra körül értesítették a baconi rendőröket a 112-es segélyhívó számon, hogy a 122-es megyei út szélén, Nagybacon területén kívül egy nő fekszik. A helyszínen a rendőrök azonosították a nőt, és megállapították, hogy egy 60 éves férfi találta el autójának bal oldali tükrével, amelynek hatására a nő a földre esett. Az áldozatot orvosi ellátás céljából kórházba szállították. Mivel a sofőr alkoholszagot árasztott, megszondáztatták, vérében 0,85 mg/l légalkoholszintet mutattak ki, majd kórházba kísérték vérvételre. A nyomozás során kiderült, hogy a férfinek semmilyen járműre nincs érvényes jogosítványa, így 24 órára őrizetbe vették. Az ügyben ittas, illetve jogosítvány nélküli vezetés vádjával folytatódik a nyomozás. (fá)

Húszan tűntek el idén

Az év eleje óta 13 gyermek és 7 felnőtt eltűnését jelentették Kovászna megyében, miután önként elhagyták otthonukat vagy valamilyen intézményt, és nem tértek oda vissza. Bár a bejelentések száma összességében ugyanazon a szinten maradt, mint a tavalyi év azonos időszakában, amikor 19 ilyen esetet regisztráltak, az eltűntként bejelentett kiskorúak száma csaknem a duplájára emelkedett – derül ki a Kovászna megyei rendőrkapitányság adataiból. Két személy miatt több rendben is riasztani kellett a hatóságokat. Az idézett forrás szerint a bűnüldöző szervek munkatársai egy gyanús haláleset miatt indítottak bűnügyi kivizsgálást, miután az egyik eltűnt személyt holtan találták. A többi esetben viszonylag rövid idő alatt sikerült megtalálni és azonosítani az eltűnt személyeket. (fá)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük