Felhívás!

RÖVIDEN

RÖVIDEN Kovászna megye

Medvét gázoltak el
A Kovászna megyei sporthorgász- és vadászegyesület (AJVPS) szerdán értesítette a környezetvédelmi őrség munkatársait, hogy egy sérült medvét találtak a 12-es országúton, Gidófalva és Sepsiszentgyörgy között. A hatóságok a helyszínen megállapították, hogy a nagyvadat autó ütötte el, és bár túlélte a balesetet, sérülései annyira súlyosak voltak, hogy az állatorvos az elaltatása mellett döntött. Tetemét egy szakcéghez szállították elhamvasztásra. 

Kamionnal ütközött
Tegnap reggel negyed nyolckor a 112-es sürgősségi hívószámon riasztották a megyei rendőrség munkatársait, miután a 13E jelzésű országúton baleset történt. Az egyenruhások a helyszínen megállapították, hogy a 21 éves sofőr Előpatak felől Sepsiszentgyörgy irányába haladt személygépkocsijával, amikor egy veszélyes, éles kanyarban frontálisan ütközött egy kamionnal. A baleset során a sofőr megsérült, a mellette ülő hölgyet életmentők szállították a kórházba.
A helyszínen rövid ideig elakadt a forgalom, de 9 órakor már mindkét sávon beindult
a közlekedés. 

Felhívás tüntetésre
Sepsiszentgyörgyi civilek szerveznek megmozdulást ma 20 órakor, hogy felhívják a figyelmet a medvék okozta problémákra. A résztvevők a színház előtt találkoznak, együtt szaladnak, illetve bicikliznek a központi park körül. Mint írták, a cél az, hogy hangot adjanak elégedetlenségüknek, felhívják a figyelmet arra, hogy biztonságos körülmények között szeretnének sportolni a városban és városon kívül egyaránt. Az akcióhoz bárki csatlakozhat. 

Virágvásár
Július 3–4-én szervezi meg a Tega Rt. Sepsiszentgyörgyön, a termelők és kézművesek vásárának égisze alatt a virágvásárt. A virágárusok az Ág utca 1. alatt, a piacgondnokságon jelentkezhetnek, információt a 0367.401.911-es számon lehet kérni. 

Csűrbe csapott a villám

Kigyulladt egy csűr csütörtök hajnalban Lisznyóban, miután belecsapott a villám. A sepsiszentgyörgyi hivatásos tűzoltók és az uzoni önkéntes lánglovagok három járművel érkeztek a helyszínre, ugyanakkor egy rohammentő bevetésére is szükség volt. A tűzoltóknak sikerült a tetőn és a padláson mintegy 80 négyzetméteres felületen elszigetelni a tüzet, ezáltal megakadályozva, hogy átterjedjen az egész épületre vagy a szomszédos építményekre – közölte a Kovászna megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

Kedvezménykártya szentgyörgyieknek

Sepsiszentgyörgy helyi tanácsa jóváhagyta a Sepsi Card elnevezésű, többéves program elindítását, amely a megyeszékhelyen történő sport- és szabadidős tevékenységeket hivatott támogatni, és új kedvezménykártyát bocsát a városlakók rendelkezésére, amelyet életkortól függetlenül minden sepsiszentgyörgyi lakos igényelhet. A Sepsi Card lehetőséget biztosít majd kedvezményes belépő vásárlására a városi strandra, az uszodába, a Sugás Spa-ba és a sóbarlangba, a központi jégpályára és a sugásfürdői sípályákra.

A sepsiszentgyörgyi lakosok az idei év végéig a személyi igazolványuk vagy érvényes diákigazolvány felmutatásával is részesülhetnek a kedvezményekben, ezek 2022. január 1-től csakis a Sepsi Card kártyával rendelkező lakosoknak lesznek elérhetőek. Mindazoknak, akik igényelni szeretnék a kedvezménykártyát, ideiglenes vagy állandó lakcímmel kell rendelkezniük, az igénylőlapot, amely tartalmaz egy saját felelősségű nyilatkozatot is, miszerint nincs tartozásuk a helyi költségvetés felé, a secretariat@rekreativ.club címre szükséges elküldeniük. Továbbá mellékelni kell a személyi igazolvány vagy az érvényes diákigazolvány másolatát és a kérelmező fényképét. A Sepsi Card-ot más településekről származó, de Sepsiszentgyörgyön tanuló diákok is igénybe vehetik. A papíralapú kéréseket személyesen, a Sepsi Rekreativ irodájában, a Sepsi Arénában vagy Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának ügyfélszolgálati irodájában lehet igényelni és letenni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.