Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kisebb tornák az ifiknek

Kisebb tornák az ifiknek Sport

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub két tehetséges kosárlabdázója, Bara Németh Beáta és Kozman Kriszta is behívót kapott az U16-os, valamint az U18-as román válogatottba, csakúgy, mint a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub kiválósága, Ioachim Adrienn, akivel a 18 év alatti nemzeti együttesnél számolnak.

Hirdetés
Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) úgy döntött, a koronavírus-járvány miatt az utánpótlás Európa-bajnokságok az idén is elmaradnak, helyettük viszont FIBA Youth European Challenger néven kisebb tornákat szerveznek. A 18 legmagasabban rangsorolt jelentkezőt három, egyenként hatos csoportba sorolta be a FIBA a 2019-es ranglistapontok alapján. A csoportokban körmérkőzések alapján dőlnek el a helyezések, tehát mindenki játszik mindenki ellen. A további jelentkezők a D, illetve az E csoportokba kerültek.

Kozman Kriszta és Ioachim Adrienn az A-csoportba sorolt U18-as romániai válogatottal a lettországi Rigában mérkőzik meg július 27.–augusztus 1. között olyan ellenfelekkel, mint Oroszország, Lettország, Németország, Portugália és Horvátország. Bara Németh Beáta és társai a szlovákiai Pöstyénbe (Piestany) látogatnak, ahol a D csoportban kaptak helyet az augusztus 9. és 14. között zajló eseményen Izrael, Írország, Szlovákia, Svájc és Luxemburg társaságában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük