Felhívás!

RÖVIDEN

RÖVIDEN Kovászna megye

Gólyafészek esett a földre
A Kovászna megyei rendőr-főkapitányság állatvédelmi osztályának munkatársait szerda délelőtt értesítették, hogy Előpatakon leesett egy gólyafészek egy villanyoszlopról. A helyszínen a rendőrök egy sérült gólyafiókát és hat verébfiókát találtak anyjukkal együtt, mind kihűlt állapotban. A madarakat állatorvoshoz vitték kezelésre, ahonnan egy sepsiszentgyörgyi madárvédő egyesület veszi át őket. Miután felgyógyulnak, visszaengedik a természetbe. 

Eddig 13 százalék morzsolódott le
A nyolcadikosok jövő héten zajló képességvizsgájára a megye 60 gimnáziumi felső tagozattal rendelkező iskolájából 1567 tanuló iratkozott be a tanév elején nyilvántartott 1794 nyolcadikosból – közli a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség. Ez 87,18%-os arányt jelent, 3 diák előző évfolyamokból származik. A beiratkozottak közül 1184-an magyar, 383 román tagozatosok. A kisérettséginek is nevezett képességvizsga június 22-én kezdődik a román nyelvből írott dolgozattal a megye 48 vizsgaközpontjában. A tanulóknak reggel 8 és 8,30 óra között kell megjelenniük a tanteremben, személyi igazolvánnyal vagy születési bizonyítvánnyal, mindegyik vizsga két órát tart. 

Kevés az állás
Egyre kevesebb állást hirdetnek a megyei munkaerő-ügynökségnél, a kiírt 155 állás egy része Brassó megyébe szól. Mintegy 20 biztonsági őrt keresnek, illetve építőipari cégek is alkalmaznának háromszéki munkásokat. Megyénkben a legtöbb ajánlat most is a szakképzetlen személyeknek szól: csomagolóiparba, építőiparba és textilgyárakba keresnek munkaerőt. A vendéglátóiparban onyhai kisegítőket, szakácsokat, pincéreket alkalmaznak, de árumozgatókra, ügynökökre is szükség van. A legkevesebb állás továbbra is a felső- és középfokú végzettségűek számára van kiírva. Érdeklődni a 0267.312.157-es telefonszámon lehet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.