Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az EMSZ támogatja Bordást

Az EMSZ támogatja Bordást Kovászna megye

Kétpólusúvá vált az időközi uzoni választások kampánya, lehet szurkolni Bordás Enikőnek, az RMDSZ jelöltjének, aki ellenében Kloss Paula a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltjeként indul. Őt a háttérből vélhetően több román párt nyomja előre, az Erdélyi Magyar Szövetség sepsiszéki elnöke viszont nyílt kártyákkal játszik, az RMDSZ székházban tartott szerdai sajtótájékoztatón kijelentette, a szervezet Bordás Enikőt támogatja.

Hirdetés
Hirdetés

Az eseményen jelen volt a június 27-én tartandó választásokon induló uzoni polgármesterjelölt és Tamás Sándor megyetanácselnök, az RMDSZ háromszéki területi szervezetének elnöke is. Utóbbi elmondta, amikor a választási jelekkel kellett a pártoknak jelentkezni, a Dan Tanasă által képviselt AUR is feltűnt a prérin, de végül nem indított jelöltet, így vélhetően beállt a PNL mögé.

A választási versenyben a Román Nép Pártja részéről Toader Iorescu is indult volna, ha a PNL meg nem fellebbezi jelöltségét azzal az indokkal, hogy nem helyben élő, illetve halott személyek is szerepelnek a támogatói listáján. Miután a bíróság helyt adott a reklamációnak, ketten maradtak a versenyben, feltételezhető azonban, hogy háttér-koalíció jött léte, nem egészen tiszta játék zajlik a román jelölt sikere érdekében.

Elégedettek a községvezetők, Ráduly István volt polgármester, Szabó Annamária alpolgármester és Bordás Enikő főkönyvelő munkájával, és óhajtják az infrastrukturális munkálatok, a településfejlesztés folyamatosságát, vonta le a következtetéseket Tamás Sándor a helyi lakókkal való beszélgetésekből, amelyekre a június 12-én elkezdődött kampány során és még azt megelőzően, a Bordás Enikő jelöltségét támogató aláírások gyűjtése során volt alkalma megejteni. Ezzel ellentétben aggasztónak találta, hogy az emberek hátradőltek, természetesnek veszik, hogy folyamatosan fejlődik a község, hogy nyer az RMDSZ jelöltje, illetve nem is tudnak arról, hogy választások lesznek.

Igaz, hogy ilyenre még nem volt példa Uzonban, de ezzel együtt ha 27-én nem szavaznak a településfejlesztésben Bordás Enikő által biztosítandó folyamatosságra, akkor 28-án már csak sajnálkozni lehet, fejtette ki a megyei szervezet elnöke.

Fazakas Péter elmondta, az EMSZ és az RMDSZ összefogása a helyhatósági választások során már megtörtént múlt szeptemberben, most kisebb léptékben, de semmivel sem érdektelenebbül újra szövetkeznek. El kell kerülni, hogy Háromszék újabb nagy múltú községe Nagyborosnyó sorsára jusson, ahol egy többségben magyar lakosságú településnek román polgármestere van, támogatják tehát Bordás Enikőt, szavazzanak rá, üzente a sajtó által.

Miután megköszönte a megtisztelő jelölést, mely felelősséget és kihívást jelent számára, maga a polgármesterjelölt Bordás Enikő is elmondta, az együttműködés mennyire fontos volt az elmúlt években ahhoz, hogy a községben a pályázatokkal haladni tudjanak. De éppoly fontos a jelenben nem valaki ellen, hanem valamiért dolgozni: hogy szépüljön a község, legyen egészségügyi szolgáltatás, bővüljenek az intézmények, őrizzék meg a hagyományokat, ezért kéri a község lakóit, álljanak ki mellette a június 27-i időközi választásokon. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. június 17., 8:14
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Nem az a baloldalon ulo alak akarta valasztasi hevuleteben, hogy az OSK fizesse vissza a berleteseknek a berlet arat, mert nem lehetett meccsre jarni?

 • User
  Dátum: 2021. június 17., 16:43
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Nem lesz konnyu helyzetuk a jelolteknek 27 -en , az RMDSZ nagyon korteskedik B .Eniko mellet a lenyeg az , hogyha a prefektus urnak rovidesen utilapit kotnek a talpara Bukarestben , akkor legyen aki atadja a polgarmesteri hivatalt !

 • User
  Dátum: 2021. június 20., 8:23
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ez történik amikor diktatórikus módon, egyetlen személyt indítanak utódaként a volt polgármesternek zsaroló kérésére ! Ezért kényszerülnek potenciálisan megfelelő személyek más pártok színeiben vállalni a jelöltséget, vagy egyszerűen a távolmaradást választják, még akkor is ha jobb adottságunk és megfelelő képzettségük van a tisztség betöltésére. Sajnos az RMDSZ nem kínál alternatívát!