Felhívás!

Röviden

Medvetetem az Oltban

Egy elhullott medve tetemére bukkantak hétfőn az Olt folyóban, Sepsibükszád területén – közölte a Kovászna megyei környezetvédelmi őrség. A rendőrség telefonos bejelentése nyomán a hatóságok egy állatorvos kíséretében kiszálltak a helyszínre, ahol megállapították, hogy a nagyvadat egy vonat gázolta el. A tetemet szakcéghez szállították elhamvasztás céljából. (fá) 

Pályázati ismertető Zágonban

Június 10-én, csütörtökön 15 órától tartanak kiírásra kerülő, uniós és hazai forrásokból finanszírozott pályázatokról ismertetőt Zágonban. Az esemény a Mikes-Szentkereszty-kastély Gabonás termében lesz megtartva. A találkozót a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének falugazdászai szervezik, házigazda Kiss Gusztáv polgármester, jelen lesz Könczei Csaba parlamenti képviselő, az alsóház mezőgazdasági bizottságának tagja is. 

Részeg ukrán az országúton

Hétfőn délután fél három körül értesítették a rétyi rendőröket, hogy a 13E jelzésű országúton egy tehergépkocsi kacskaringózva közlekedik, veszélyeztetve ezzel a közlekedés többi résztvevőjének biztonságát. A rendőrök azonosították, és megállították a furgonból és utánfutóból álló járművet, amelyet egy 34 éves, ukrán állampolgárságú férfi vezetett. Mivel a sofőr alkoholszagot árasztott, meg akarták szondáztatni, a férfi azonban ezt megtagadta, így kórházba kísérték, ahol vért vettek tőle az alkoholszint megállapítása érdekében. A jármű ellenőrzése során kiderült, hogy a sofőr nem szállított árut. Az ügyben ittas vezetés vádjával indult bűnügyi eljárás. (fá) 

Forgalommal szemben

Hétfőn délelőtt, járőrözés közben, a kézdivásárhelyi rendőrök észrevettek egy személygépkocsit, amely a Vasút utcában menetiránnyal szemben közlekedett. A rendőrök megállították a járművet, amelyet egy 31 éves férfi vezetett. Leheletében 0,50 mg/l légalkoholszintet mutatott ki a szonda. A férfit kórházba kí­sér­ték vérvételre az alkoholszint megállapítása érdekében. Az ügyben ittas vezetés vádjával folytatódik a nyomozás. (fá)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.